30 Haziran 2021 Çarşamba

(BCP Haziran) Adalet Yolunda - A Violent Prosecutor (Film Tanıtım ve Yorum)

BCP (Blogları Canlandırma Projesi) kapsamında her ay bir tema belirliyoruz ve o temaya uygun film-dizi-kitap üçlüsünden en az birini izliyor-okuyoruz. Ay sonunda yorumlarımızı yayınlayıp, birbirimizin bloglarını ziyaret ederek trafiği ve aktifliği arttırmayı planlıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınEtkinliğe katılmak isterseniz yorumlarda belirtin. :) (Etkinliğe katıldıysanız diğer üyelerin yazılarına yorum bırakmayı unutmayın. Yazı yayınlamasanız dahi vakit bulduğunuzda grup üyelerinin yazılarına uğramayı ihmal etmeyin.)

Bu ayın teması; Hukuk - Mahkeme - Adaletti. Okuyacağım kitabı aylar öncesinden seçmiş olmama rağmen o kitabı okumamakta inat ettim. Elim bir türlü gitmedi kitaba. Başka kitaplar ayarladım ama onları da okumak gelmedi içimden. Film izleyeyim dedim. Sonunda bu Kore filminde karar kıldım.

Göçmen kuşların yolculuk sırasında konakladıkları bir bölgede inşaat çalışmaları başlayınca doğa severler bu çalışmaları protesto eder. Bu eylem sırasında ortalığı karıştırmak için gelen provokatör bir grup eylemcilerdenmiş gibi görünerek polise saldırır. 

Pek çok davada çalışmış olan savcımıza tuzak kurulur ve sorguladığı, biraz da hırpaladığı şüpheli sorgu odasında ölü bulunur. Savcımız bu sebeple 15 yıl hapse mahkum edilir. Hem de kendi elleriyle hapse attığı kişilerin arasına. Belli ki, birileri savcımızı gözden çıkarmıştır. 

Bir süre sonra yılların verdiği tecrübeyi kullanarak hapishanedeki mahkum ve gardiyanlara yardım etmeye başlar ve bu sayede itibarı artar. Hapiste eylem yapılan inşaat alanı ile ilgili duyduğu haberler kendisine tuzak kuranlar hakkında ipucu verince, suçsuzluğunu ispatlamak için kolları sıvayan savcı, hapiste tanıştığı yakışıklı bir sahtekar ile birlikte her şeyi gün yüzüne çıkarma planları yapar.

Kore dizi-film sektörünün ciddi meseleleri bile araya espriler katarak anlatmalarını seviyorum. Filmin konusu çok ciddi. Ama karakterler sizi her halükarda güldürmeyi başarıyor. Sahtekarımızın girdiği kılıklar beni gülmekten öldürdü. Mimikleri çok tatlı ve komik. Özellikle bir dans sahnesi vardı ki...

Filmin konusu bana fazlasıyla tanıdık geldi. Özellikle hapiste herkese yardım etmesi daha önce benzer bir film izlediğimi düşünmeme sebep oldu. Sanırım benzer bir konuya sahip başka bir film de vardı. Adını bir türlü hatırlayamadım. (Yorumlarda Gizem Gündüz hatırlattı sağolsun. Esaretin Bedeli filminin konusuna bir parça benziyor.)

(Kang Don Won solda - Joo Won sağda)

Joo Won (Good doctor ve Bread, Love and Dreams dizilerinde oynamıştı) ile Kang Dong Won u (bu filmde oynayan) karıştırıyorum. Hala iki farklı kişi olduklarına inanamıyorum. Az önce araştırırken fark ettim.

Bu ayın temasına uygun olan bloğumdaki dizi ve kitaplar;

Blogları Canlandırma Projesi grup üyelerimiz;


21 yorum:

  1. Konusu güzel görünüyor ilgimi çekti. Oyuncular da iyi görünüyor. Bu tarzda bir dizi izlemiştim ben de.
    Bu ayı pas geçtim ben. 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de az önce izleyip yazdım. Aslında daha vakit var. toplu linkler biraz geç paylaşılıyor. fırsat bulursan bir film sıkıştır araya. :)

      Sil
  2. Uzun zamandir listemde olan bir film ama bir türlü izleme fırsatım olmamıştı. Böyle eğlenceli bir film olduğunu bilseydim daha önceden izlerdim :) Korelilerin ciddi konuları bile espirili bir şekilde anlatmalarını bende seviyorum. Çok keyifli bir yazı olmuş emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım sen de seversin. Beğenmene sevindim. :)

      Sil
  3. İnsanlara yardım ettiğinden bahsettiğiniz film Esaretin Bedeli olabilir mi? Ben çok benzettim o kısmı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet. Adını bir türlü hatırlayamadım. Teşekkürler. :)

      Sil
  4. Bu film uzun zamandır listemde ama sen hatırlatmasan çoktan unutuldu bile :3 Tam bir KDW aşığı olmama rağmen hemde :(

    KDW ve JW arasında ayırım yapmak çok kolay aslında :) KDW Hüzünlü Gözler lakabıyla anılıyor hala. Beyefendi her daim hüzünlü bakışlarıyla ilgiyi gözlerine çeker JW ise muzip gülümsemesiyle dudaklarına ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Resimleri yan yana koyup inceleyince fark ettim. KDW nün kaş yapısı hüzünlü bakışlara daha müsait dediğin gibi. :)

      Sil
  5. Konuyu okuyunca benim de aklıma Esaretin Bedeli geldi. Bu tarz filmleri seviyorum. Hele senaryo iyiyse unutulmaz bir film olabiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, hatırlayamadığım filmin ismi oydu. Savcı zeki, sahtekar uyanık ve komik. Güzel filmdi. :)

      Sil
  6. izlerim tabiiiii :) ah nancy drew da izliceeem :)

    YanıtlaSil
  7. Eline sağlık ^^ Konusu biraz klasik, dediğin gibi başka filmlerde de var böyle konular ama mimikler, oyunculuk, araya katılan esprilerle senaryo izletiyordur kendini. Bu arada gifler çok şekerler :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa dimi, çok şekerler. 😍 Sahtekarımız bu konuda çok iyi.

      Sil
  8. Filmi izlerken gülmekten bu acıyı unutacağına eminim. Sahtekarımız öyle yüzsüz ki... Tavırlarını hatırladıkça gülesim geliyor. :)

    YanıtlaSil
  9. izlerim muhtemelen konusu ilginçmiş biraz esprili komik sahneler de var gibi giflerden anladığım kadarıyla, koreliler dizi film olayında iyice ilerledi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Komik ve sempatik olmayı başarıyorlar, konu ne kadar ciddi olursa olsun. 😂

      Sil
  10. Bu filmi çok severim. O dans sahnesi özellikle çok iyiydi :D Emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dansa bu denli kendini adamışlık... 😂 Hatırladıkça gülüyorum.😂

      Sil
  11. Ben de izleyecek film araştırırken bu filmi görmüştüm. Hatta bayağı izleyecektim. Ta ki Di Caprio'nun oynadığı bir başka film görene kadar. Güzel bir filme benziyor gerçekten. Umarım izlerim bir ara. Emeğine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film güzeldi. Tavsiye ederim. Teşekkürler. :)

      Sil

Tasarlamak gerçek bir şeydir; açığa vurulmuş düşler denenmiş demektir.
(İnci - John Steinbeck)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...