23 Haziran 2021 Çarşamba

Haunted ve Debris (Dizi Tanıtımı)

 

Bugün kısa kısa iki diziden bahsedip gideceğim hemen. :) Dizileri izleyeli bir iki ay oldu ama izlerken bir yandan notlarımı almıştım bloğa. Bu şekilde kolay oluyor. Hazırsanız geçelim dizilerimize.

Yarım saatlik bölümler halinde, kiralık katil babalardan, çocuk hayaletlere, uzaylılardan, nefret dolu ruhlara, satanistlerden cadılara kadar pek çok farklı yaşanmış olaya yer veriyor dizimiz.

Gerçek hikayelerden oluşan bu dizi, olayları yaşayanlar tarafından yakınlarına yaşadıklarını anlatması şeklinde ilerliyor. Ara ara görüntüler eklemişler. Gerilim dolu bir dizi. Ben severek izledim ama fazlasıyla ürkütücü olduğunu bir kere daha söylemeliyim. 

İlk sezonunu daha çok beğendim. İkinci sezonundaki karakterlerin anlatım tarzı hoşuma gitmedi. Fazla abartılı cümleleri dikkatimi çekti. Daha hikayenin başında, olay öncesini anlatırken bile "rüzgarın nefretini hissedebiliyordum, bizi orada istemiyordu" tarzındaki cümleleri fazla gözüme battı. Daha dur bi, ortada fol yok, yumurta yok. İnanıp inanmamak size kalmış. Ben, şeytanın ve cinlerin varlığına inandığım için, olayları ona yorarak izledim. Çok fazla etkilenmemek için ciddiyetle izlemedim tabi ki.

Bu tür olaylardan etkileniyorsanız kesinlikle İZLEMEYİN. Ama gerilim severlere tavsiye ederim.


 (13 bölüm)

Tarz olarak bana Fringe i hatırlattı. Fringe te doğaüstü olaylara ne sebep oluyordu hatırlayamadım. Bu dizide dünyaya yaklaşan bir uzay gemisi enkazının parçaları dünyaya düşmeye başlıyor ve insanları, mekanları ve fizik kurallarını etkiliyor. Benzerlik bununla da kalmıyor. İki dizide de başrollerden birinin babası takıntılı bir bilim adamı ve sorunların çözümü için uğraşıyorlar. İngiliz ve Amerikan ajanları ortak görev kapsamında birlikte parçaları arayıp buluyorlar. Her iki hükümetin de birbirlerinden gizledikleri var elbette. Bir de hükümet ajanlarından önce parçalara ulaşmaya çalışan gizli bir örgüt...

 Fringe ile benziyor ama ben sevdim. Bilimkurgu seviyorsanız izlenebilecek bir dizi. Ben gidip Fringe i bir daha izleyeyim en iyisi.

Siz neler izliyorsunuz? Tavsiyeleriniz var mı?


16 yorum:

  1. Haunted ilgi çekici görünüyor. Gizemi severim. Ürkütücü olması güzel çünkü genelde korku türü diye yansıtılan çoğu film ya da dizi ürkütücü gelmiyor. Ben yine de korku alanında en çok Dabbe serisini seviyorum. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dabbe gerçekten ürkütücü. Bazı filmleri tek ürkütücü kılan şey gerilim müziği oluyor. Sesi kapatsak bir numarası kalmıyor. :)

      Sil
  2. Haunted pek benlik değil gibi ama Debris için Fringe'e benzer dediğin an bir çekildim.:))
    Ayrıca benim de Fringe'ı yeniden izleyesim geldi, ne güzel diziydi ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konu itibari ile benziyor.Fringe kadar iyi değil. Büyük beklentilerle başlama. :)

      Sil
  3. Tam da herkes uyuduktan sonra, ışıkları kapatarak izlemelik:-)) En sevdiklerimden ve bu gece başlayacağım izlemeye:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte ben o kadar cesur değilim. Gece izlesem bile ışıkları kapatamam. :) Umarım beğenirsiniz. :)

      Sil
  4. Haunted dizi bana göre değil psikolojimi bozamam kıymetlimdir korumam altındadır kendileri =))
    Uzun zaman oldu film izlemeyi bırakalı ama her zaman bilim kurgu ve biyografi filmleri tercih ederdim. Tanıtım için teşekkürler emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim. Haunted biraz fazla gerilim dolu. 😊

      Sil
  5. debris izlicem, var listemde, bilimkurgu filan hıhıma, debris zaten çöp filan demek ingilizce, haunted hatırlamadım bunu, hemen izlerim, oleeey en sevdiğim şeyler :) fringe efsane tabiii :) tavsiye hımm, once upon a time izliorum, masal dizisi, masal kahramanları günümüzde, 8 sezonluk dizi, çok tavsiye ederim, pamuk prenses filan işte :) izlemediysen suç dizisi the blacklist'i tavsiye ederim, o da 8 sezon bitti, o da artık efsane oldu, öyle heycanlı ki vallahi çatlıyom izlerken :) mom adlı komedi dizisi var o da 8 sezon filan oldu, anne kız ama evlere şenlik :) vee kanada at ve çiftlik dizisi heartland, o kadar güzel ki :)

    YanıtlaSil
  6. Once Upon a Time ı uzun yıllar önce izlemiştim. devamı yoktu o zamanlar. Yarım kalmıştı. bir ara tekrar bakarım. Blacklist tanıdık geliyor ama izlemedim sanırım. Mom ın da bir kaç bölümüne bakmıştım. Heartland e en kısa sürede bakacağım. :) Teşekkürler tavsiyeler için.

    YanıtlaSil
  7. selamın aleykuuuum estağfurullah el azim :)

    YanıtlaSil
  8. Baya ilgimi çekti ikisi de bakayım bir ara😍

    YanıtlaSil
  9. Supernatural in sekiz sezonunu izledim. Gerisi kaldı. Fringe i yillar öncesinde izlemiştim. Bu diziyi izledikten sonra tekrar Fringe i izlemeye başladım. Bilim ve doğaüstü olayların birleştiği güzel bir dizi. Tavsiye ederim. :)

    YanıtlaSil
  10. Gerçekten çok uzun. Biraz suyunu çıkardılar gibi hissettim. :)

    YanıtlaSil

Tasarlamak gerçek bir şeydir; açığa vurulmuş düşler denenmiş demektir.
(İnci - John Steinbeck)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...