5 Mart 2024 Salı

(BCP Şubat) Ateşin Varisi 3 - Sarah J. Maas (Kitap Tanıtım ve Yorum)

BCP (Blogları Canlandırma Projesi) kapsamında üç yılı tamamladık. (2021 - 2022 - 2023)  Dördüncü yılımızda da etkinliğimize devam ediyoruz. Etkinlik için her ay bir tema belirliyoruz ve o temaya uygun film-dizi-kitap üçlüsünden en az birini izliyor-okuyoruz. Ay sonunda yorumlarımızı yayınlayıp, birbirimizin bloglarını ziyaret ederek trafiği ve aktifliği arttırmayı planlıyoruz. Detaylı bilgi ve etkinlik kuralları için tıklayın. Katılmak isterseniz de yorumlarda belirtin. :) Şubat ayının teması Yalnızlık, Dostluk, Sevgiydi. Bir serinin devam kitabı hakkında bir şeyler okumanın biraz tatsız bir durum olduğunu biliyorum ama  Cam Şato serisinin üçüncü kitabı bu tema için uygun geldi bana. :) Baş karakter olan kızımızın çocukluğundan beri yalnız kurt gibi dolaşması, eksikliğini sonuna kadar hissettiği dostluk ve sevgiye bir adım daha yaklaşması...

1- Cam Şato kitabının yorumu için tıklayın. :) 

2- Karanlık Taç kitabının yorumu iççin tıklayın. :)

Wendlyn denizin ötesindeki krallık. Kızımız buraya geleli iki hafta oluyor. Chaol, kızımızın gerçek kimliğini öğrenmiş ve kraldan olabildiğince uzak olması için kralı kandırarak kızımızı Wendlyn e yollatmıştı. Görevi Adarlan ın bu ülkeyi fethetmesi için ülkenin kral ve prensini öldürmek. Tabi ki kızımızın buraya gelme amacı bu değil. Burası aynı zamanda Feylerin ülkesine çok yakın. Yani atalarının... Bir şekilde onlara ulaşıp cevaplar almak niyetinde.  Ama buraya geldiğinden beri tüm azmini kaybetmiş durumda. Tıpkı uzun süredir sahip olduğu tek dostunu kaybettiği gibi. 

Fakat karşılaştığı bir Fey onu götürmeye geliyor. Rowan onu, üç Fey kardeşten biri olan (kızımızın da atalarından biri oluyor) Kraliçe Maeve e götürüyor. Kızımız onun tehlikeli olduğunun farkında ama anahtarlarla ilgili cevaplanması gereken çok fazla bilinmezlik var. Bu nedenle Maeve nin şartını kabul ediyor. Kızımız sahip olduğu ateşe hükmetme gücünde kendini kanıtlamalı ve varisi olduğu mirası kabullenmeli. Bu nedenle Rawon dan eğitim alması gerek. Bu arada Rawon un Kraliçenin-dolayısıyla kızımızın- uzaktan kuzeni -belki bin yaşında- olan bir Prens olduğunu öğreniyoruz. Rawon da bu bebek bakıcılığı görevinden pek hoşnut değil. Eğitimler Celaena nın Fey tarafını uyandırmak ve gücünü açığa çıkarmak için. Rawon un acımasız ve şaka götürmez eğitimi kızımızı zorluyor.

Adarlan da ise aslında kızımızın kuzeni olan ama zalim kralın komutanı olarak görev yapan Aedion ortaya çıkıyor. Gaddarlığı ile ünlü Aedion un saraya çağırılmış olması hayra alamet değil. Chaol ile Aedion un sırları bizleri de şaşırtıyor.

Bir de Manon Siyahgaga diye bir cadımız var. Büyükannesi olan siyahgaga klanının baş cadısı Matron toplanmaları için tüm cadılara haber yolluyor. Siyahgagalar, Sarıbacaklar ve Mavikan klanı olmak üzere tüm cadılar bir yerde toplanıyor. Birbirlerinden de pek hoşlandıkları söylenemez.. Kızımızın önceki kitapta küçük(!) bir husumet yaşadığı cadının intikamı için olduğunu düşünmüştüm ama meğer zalim kralın gizli gizli yetiştirdiği silahları için cadılara bir teklifi var. 

Kızımız yavaş yavaş inadını kırıp içindeki güce ulaşsa da kontrol etmek için çok daha fazla çalışması gerek. Bu da Rawon ile o sevimli(!) derslere devam etmesi gerektiği anlamına geliyor. Yakınlarda ortaya çıkan bilinmeyen karanlık ve tehlikeli bir yaratık ardında yarı Fey cesetleri bırakmaya başlayınca işler daha karanlık bir hal almaya başlıyor. Çünkü bu yaratık kızımızın geçmişinden geliyor. Belli ki zalim kralın karanlığı bu kıtaya da ulaşmış durumda.

Prensin sorunları devam ediyor. Gerçi Prensin sorunu kızımızla aynı sayılabilir. O da sahip olduğu gücü kontrol etmeye çalışıyor. Ve kendine mütevazi bir müttefik bulmuş durumda. Chaol ise kralın gücünün arkasındaki gerçekleri ve büyünün yok oluş sebebini araştırıyor. Prens ile arasına soğukluk girse de onun yardımına ihtiyacı var.


Kızımızın Mistward daki yaşadıklarını merakla okusam da bu kitapta yazarın kurguyu üç farklı yerden anlatmaya devam etmesi biraz dikkatini dağıtıyor insanın. Kızımızın cevaplar bulmak için yaşadıklarını, Adarlan da Prens ile Yüzbaşıyı ve Kralın teklifi ile bir araya gelen cadıları okuyoruz. Başlarda biraz zorlandım çünkü kızımızın Feyler ve yarı Feyler ile olan macerasını çok daha fazla merak ediyordum. İlerleyen sayfalarda her bölüm daha büyük bir merakla okuttu kendini. Yazara bir parça kızmadım değil. Karakterlerin sürekli kayıplar vermesi insanın canını yakıyor okurken. Ayrıca kızımızın bu kitapta gerçekten eşi olabilecek birini bulduğunu düşünüyorum. Yazar bu karakteri harcarsa çok kızacağıma eminim. Bu kitapta çok daha fazla birbirinden ilginç, fantastik ve tehlikeli yaratıkla tanışıyoruz.  Kitap öyle akıcı ki 630 sayfa olmasına rağmen çok kısa sürede bitti.



14 yorum:

  1. Kitap çok kalınmış. Bayağı maceralı sanırım, dolu dolu görünüyor. Seriyi okumadım hiç. :)

    YanıtlaSil
  2. sevdiğim yazarlardan teşekkürleer :) çok gözükmüyon bloglarda, iyisin ama de miiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ olasın iyiyim. Bu sıralar biraz meşgulüm. :) İşleri oturtayım geri döneceğim inşaallah. :)

      Sil
  3. Bu seriyi çok görüyorum ve merak ediyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir dönem çok popülerdi seri. Çok akıcı bir üslubu var. Akıp gidiyor. :)

      Sil
  4. Öykü kitaplarını romanlardan daha rahat okuyabiliyorum artık. Zamana ve yaşa bağlı olarak gözler de yoruluyor.
    Belirlenen kurallara göre her ayın son haftası konularımızı işliyor ve arkadaşlarımıza yorum bırakıyorduk. Toplu liste yayınlanması eksiklerimizi görmek açısından iyi oluyor.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sıralar çok meşgul olduğumdan etkinlik ile Deeptone ilgileniyor. Ay sonu raporunu bir kaç gün önce yayınladı sanırım. :)
      https://sadevederin.blogspot.com/2024/03/bcp-2024-subat-raporu.html

      Sil
  5. Kitap yazılarınızı okumayı seviyorum :) Bloglarımız hep canlı kalsın! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. :) etkinliğimizin amacı bu, çok büyük bir baskı altında bırakmadan bloggerları aktif tutmaya çalışıyoruz. :)

      Sil
  6. Epey hacimli olmasına rağmen şu gibi akıp gidecek kadar eğlenmenize sevindim. Ben fantastik dünyaya sadece animede uğruyorum sanırım.
    Tanıtım için teşekkürler 💮 iyi bayramlar 🍬🍬

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. size de hayırlı bayramlar. :)

      Sil

Tasarlamak gerçek bir şeydir; açığa vurulmuş düşler denenmiş demektir.
(İnci - John Steinbeck)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...