13 Temmuz 2021 Salı

Kendimi Şımartmacalar (Kitap Alışverişi)

 Kitap alışverişini bu yıl biraz abarttığımı kabul ediyorum. Sanırım çocuk kitapları hariç bu üçüncü alışverişim. Doğum günüm ve bloğumun geçtiğimiz ay(mayıs) 8 yaşına girmesi sebebiyle kendimi biraz şımartmak istedim. Öncelikle Harry Potter serisinin resimli özel baskılarından bir tane alayım dedim ama en ucuzu 60tl. ''O fiyata en az üç kitap alırsın'' diyen vicdanım buna müsaade etmedi tabi ki. Yine de normalde almayacağım fiyatlara sahip kitaplar aldım. Harry Potter serisinin beşinci kitabı Zümrüdüanka Yoldaşlığını aldım. Elimde sahaftan aldığım eski baskılar var. Ara ara yeni baskıları alıyorum. Aslında eski baskılar okurken daha çok hoşuma gittiğini fark ettim.


Serinin ilk kitabı Gölge ve Kan kitabını sevmiştim. Hazır kendimi şımartma kararı almışken devam kitaplarını da almaya karar verdim. Daha okumadım. Genel olarak kapaklarında insan olan kitaplar görsel olarak hoşuma gitmiyor ama bu serinin kapakları ayrı bir güzel. Sanırım renklerinden dolayı sevdim kapakları.


Kampanya kapsamında üstteki beş kitabı toplam 20tl ye aldım. Bir kaçını çekilişle vermek için aldım. Mayısta bloğum sekiz yılını doldurdu. Bu sebeple çekiliş yapmak istiyorum. Ama bir türlü fırsatım olmadı.
Bir Avuç Toprak, Bir Yudum Su kitabının devam kitabı. Kapaklarını çok beğenmiştim. İlk kitap olan Bir Yudum Su kitabını, kıyamet sonrası bir senaryoya sahip bir kitapta yabancılara çok kolay güvenen bir karaktere rağmen sevmiştim.


Brandon Sanderson un Steelheart serisini okumuştum dört sene önce. Çok ilginç bir kalemi var yazarın. Elimde uzun zamandır Sissoylu serisinin ilk kitabı var ama boyutundan dolayı okumaya cesaret edemiyorum bir türlü. Kitaplar arasında dolaşırken bu iki kitabını da almaya karar verdim. Alcatraz beş kitaplık bir seri bildiğim kadarıyla ve kitaplar ince. İsimsiz'in Çocukları ise kapağı ve konusuyla ilgimi çekti.

Ortalıkta dolanan Yeşilin Kızı Anne çılgınlığına rağmen anti-popüler yanım nedeniyle bu serinin kitaplarını uzun süre almam diye düşünüyordum. Çok fazla popüler olan şeylere karşı ilgimi kaybediyorum maalesef. Ama indirimdeydi. İlk kitabını aldım. 


Bu ve alttaki kitapları hepsiburada indirimlerinden aldım. Hepsinin fiyatı 10-15 tl arasıydı. Cadı Kızı kapağıyla (ve indirimli fiyatıyla) ilgimi çekti. Kumral Ada Mavi Tuna ise hakkında çok fazla övgü duyduğum ve uzun zamandır merak ettiğim bir kitap.



Uçurtma avcısı ve Bin Muhteşem Güneş kitaplarının yazarı Khaled Hosseini nin bir diğer kitabı olan Deniz Duası, sahile cesedi vuran Aylan bebekten esinlenilerek yazılmış resimli bir kitap. Beklediğimden ince geldi ama konusu itibari ile çok merak ediyorum. Otherworld ise sanal ve gerçeklik kavramlarının yer değiştirdiği bir dünyayı anlatan bilimkurgu türünde bir kitap.



Yansıma serisinin üçüncü kitabını alarak seriyi tamamladım. Henüz başlamadım. Son Namsara kitabından beklentim büyük. Kralın kız kardeşi, kendine biçilmiş bir kaderi olan bir ejderha avcısı...

Işık Tutsakları ise büyük bir yok oluşun ardından radyosyana maruz kalmış bir dünyada hayatta kalmaya çalışanları anlatıyor. Bir süredir kitap okuyamadım. Bari taslaklardaki yazılardan bir şeyler yayınlayayım dedim. Bu alışveriş postu uzun süredir bekliyordu. İyi de geldi bana. Kitap okuma hevesimi körükledi gibi.

Eeee siz neler okuyorsunuz? Okuduğunuz veya merak ettiğiniz kitaplar var mı yukarıda? 

28 yorum:

  1. gelcam yine de ama buffiy'i okusan yaaa :)

    YanıtlaSil
  2. Gölge ve kan uzun zamandır listemde olan bir kitap ama hala okuyamadim onu okumak istiyorum. Üzerinde insan olan kapakları bende pek sevmiyorum ama bu serinin kapakları gerçekten çok güzel :) Hepsi birbirinden guzel kitaplar sana iyi okumalaar:) Ben uzun zamandır okuyamıyorum ama geçen gün Arsen Lüpen kibar hırsız kitabını aldım onu okuyacağım bir de Bülbülü Öldürmek kitabını almıştım onu da okumak istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Arsen Lüpen i çok uzun zaman önce okumuştum. Çok fazla yazım hatası vardı hatırladığım kadarıyla. ama çok ilgi çekici bir karakterdi arsen Lüpen. Keyifli okumalar şimdiden. :)

      Sil
  3. Hp kitaplarının yeri bende ayrı zaten. Serinin sadece 2 kitabı elimde var. Yeni bir seri almayı istiyorum ama resimli baskıda da gözüm var. 😀
    Brandon Sanderson kitaplarını merak ediyorum, hiç okumadım daha.
    1984' ü okuyorum hala ben. Birkaç aya biter umarım. 😅 Bir ara Suç ve Ceza ya başlamıştım onu da unutup gitmişim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de seriyi pdf olarak okudum yıllarca. Hatta ilk javakitap olarak okumuştum. sonraları sahaftan aldım bir kaç tanesini. Şimdilerde yeni baskılarını tamamlıyorum yavaş yavaş. Resimli baskıları çok güzel ama fiyatları almış başını gidiyor. :) 1984 ü ben de merak ediyorum keyifli okumalar.

      Sil
  4. eveet genelde çocuk kitapları almıştın de mi çoğunlukla. potter özel baskılar evet ben de pahalı bulduğum için alamıyorum. potter ın ilk kitabının ilk baskısını bulmuştum ben de (dost yayınevi) :) kapaklar önemli tabii. gölge ve kan okuyabilirim ben de olabileer :) şimdi moda pastel i okudum, eğlenceli :) sanderson okumadım ama okuycam biliyorum çok sevcem :) yeşilin kızı gerçekten de çok iyi ama yaa :) kumral ada nefis roman yaaa :) namsara ve ışık tutsakları nı da okuyabilirim. pessoa huzursuzluğun kitabı nı okuyorum. efsane kitaplardaan :) maşallah maşallah kitaba harcanan para ne olurda olsun iyidiiir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok pahalılar ya. Moda ve Pastel çerezlik bir kitaba benziyor. Aslında kitap okuyamama durumundan kurtulmak işin şu sıralar okuyabilirim. Sanderson u seversin diye düşünüyorum. Çok seveni var. Özellikle Sissoylu gibi tuğla kitaplardan oluşan serileri ayrı bir beğeni topluyor. Kumral Ada yı bu yıl içinde okumak istiyorum. Bu sıralar gözüm bkm indirimlerinde. Belki bir sürpriz yaparım kendime :D

      Sil
  5. Sissoyluyu ben de uygun bir fiyata almıştım. Devam kitapları çok pahalı şuan Elantris i biliyorum bir ara okumaya niyetlenmiştim ama başlayamadım bir türlü. :) Bir bakayım tekrardan. Vakti zamanında 9.90 - 12.90 indirimlerinden aldığım kitaplar şuan 25-35 arasına satılıyor. :) fiyatlar çok uçtu maalesef. :)

    YanıtlaSil
  6. Çok ya. İndirimli fiyatı kırk lira çokmuş. PDF olarak okurum o vakit. :)

    YanıtlaSil
  7. Bayağı bir şımartmışsınız bu ay kendinizi kitap anlamında:-)) Ayrıca 8 yıl dile kolay, tebrik ediyorum:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Zaman nasıl geçti inanın bilmiyorum. :)

      Sil
  8. Öncelikle 8. yılınız için tebrik ederim, nice yıllar dilerim:))) Bu sene ben de fazlasıyla kitap aldım, okumak için sabırsızlanıyorum. Kitap alışverişi en güzel alışveriş:) Keyifli okumalar dilerim, çok güzel kitaplar almışsınız. Yeşilin Kızı Anne henüz almadım ve çok merak ediyorum. Seri kitapları tamamlandıktan sonra almayı tercih ediyorum genelde. Buket Uzuner Kumral Ada Mavi Tuna da merak ettiğim kitaplar arasında. Harry Potter kitaplarını çok seviyorum. Bu arada Martı Yyaınları'ndan Harry Potter Yemek Kitabı çıktı satışa açıldı, bir bakın isterseniz:))) Fotoğraflar çok güzel olmuş yine. Emeğinize sağlık:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harry Potter yemek kitabını bugün gördüm. Mesaj gelmişti bir kitap sitesinden. Nasıl bir şeyler var içinde merak ediyorum açıkçası. :) Kesinlikle kitap alışverişi en güzeli. Resimleri beğenmenize sevindim. Teşekkür ederim 😄

      Sil
  9. Anne'nin dizisini seviyorum, karakterleri, kızı seviyorum ama şu kitaplarının üstünde yüzünü görmeye dayanamıyorum, kapakta bir tuhaf geliyor bana 😅 Kumral Ada Mavi Tuna hakkında ben de iyi şeyler duyduğumu hatırlıyorum ama konusunu hatırlamıyorum 😅 Diğer kitaplar üzerinde bilgim de adını duymaktan öteye geçemiyor maalesef ama alışveriş yazısı okumak benim de kitap alma hevesimi körükledi galiba, olamaz 😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anne nin dizisini de izlemedim, kitaplarını da okumadım. Keşke bu kadar popüler olmadan diziyi izleseydim. 😂 Kitap alma hevesimizin koruklenmeye ihtiyacı olduğunu pek sanmıyorum. Daha çok fırsat kolluyoruz gibi. :)

      Sil
  10. Gözlerim yerinden oynadı, devasa bir alışveriş olmuş. Son Namsara'yı ben de almışım, henüz okumadım. Senden önce okumalıyımm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek seferde yapılan bir alışveriş değil. 😂 İki üç alışverişi tek seferde paylaştım. 😂 Benden önce oku. Yorumunu merak ediyorum.

      Sil
  11. yine maaşı kitaplara yatıracağız anlaşılan:)

    YanıtlaSil
  12. baksana son yazımda hangi filmler vaaar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baktım 😂. Dejavu yu izledim tavsiyenle. Oksijeni de izledim. 😄

      Sil
    2. eveey, ben dee ekolayzer, haunted, hihi :)

      Sil
  13. Bu hafta bloglarda okuduğum dört kitap alışverişi yazısı var :-) Herkes kitap alıyor gibi. Bunlar görmek istediğimiz hareketler :-)

    Yansıma bende okunmayı bekliyor. Beklentim büyük çünkü yazar çok övülüyor. kumral Ada Mavi Tuna'yı yakın zamanda okudum ve bloğumda yazdım. Kitap iki bölüm gibi. Özellikle bir bölümünü çok beğendim. Umarım sen de beğenirsin. Hepsini iyi günlerde oku :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yansıma dan benim de beklentim büyük. Kumral Ada Mavi Tuna da aynı şekilde. Beklentinin büyük olduğu kitapları okumak daha zor oluyor sanki. 😂

      Sil
  14. Kitaplara verilen paralar boşa gitmez kesinlikle. Blogunuzun 8. yılını da tebrik ederim bu arada....

    YanıtlaSil

Tasarlamak gerçek bir şeydir; açığa vurulmuş düşler denenmiş demektir.
(İnci - John Steinbeck)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...