8 Eylül 2022 Perşembe

Arsenal Military Academy (Dizi Tanıtım ve Yorum)

Bu sıralar Çin dizilerine göz atıyorum. İnsan zaman zaman yorucu olmayan hikayelere ihtiyaç duyuyor. Bu diziyi beğendim. Belki biraz daha kısa olabilirdi ama eğlenceliydi. Gelelim dizimize; çok sevdiği abisi askeri okula yazıldığı sıralarda bir hırsızın peşinden koşarken trafik kazasında ölen kızımız, bunalıma girdiği iki yılın ardından erkek kılığına girip bu okula gidip abisinin hikayesini devam ettirmeye karar verir. 

(kızımız)

Çok yakın bir arkadaşının da yardımıyla pek çok zorlu süreçten geçmeyi başaran kızımız bu okulda yeni dostlar edindiği gibi pek çok düşmanı da olacaktır. Oda arkadaşı olan şımarık zengin bir velet kısa sürede kızımızın sırrına vakıf olacak ve kızımıza belli etmeden yardımlarda bulunacak. Kızımız kurduğu sağlam dostluklarla dönemim Japon-Çin kargaşası içinde ayakta ve doğrunun yanında durmak için çabalayacak. İşin içine gönül meseleleri ve siyaset de girince kaos gitgide büyüyecek. Haklarını savunmak isteyenler ile kötü niyetli olup ortalığı karıştırmak isteyenleri birbirinden ayırmak hiç de kolay olmayacak.

48 bölümlük dizinin Youtube ta neredeyse tüm bölümleri tr altyazılı olarak bulunuyor. Eğlenceli olduğu kadar aksiyon dolu bir diziydi. Dizide göze çarpan en büyük hata sürekli çatışmaya giren öğrencilerimiz her kurşunla bir düşmanı avlamayı başarırken nedense düşmanları bir türlü onları vurmayı başaramıyor. Bu mesele fazla rahat işlenmişti. Kızımız başlarda fiziki olarak zayıf olsa da zekası ve dobralığıyla sağlam bir karakterdi. Bunun dışında çok eğlenceli bir diziydi. Özellikle ikilinin didişmeleri paha biçilmezdi. Çok ciddiye almadan eğlenmek istiyorsanız bir göz atın. 


8 yorum:

  1. eğlenmek için çin dizisi pekiii :) çin tayland tayvan japon hepsi güzel oluyo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı kültürler konusunda açık fikirli olduktan sonra tadını çıkarabiliyor insan. Tabi başta biraz alışma süreci gerekli. :)

      Sil
  2. Eğlenceli farklı bir konusu varmış, hiç Çin dizisi seyretmedim desem:) ama bunu not ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dile alışmak biraz zaman alıyor ama eğlenceli diziler bulmak mümkün. :)

      Sil
  3. eğlenceli görünüyor aklıma dokman geldi erkek kılığına girmiş olmasından dolayı ah ah :)

    YanıtlaSil
  4. Ben de arada göz atıyorum senin gibi. Keyifli oluyor gerçekten. :) Bazısı da aşırı saçma oluyor izlemeye dayanamıyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle bazıları katlanılamayacak derecede toz pembe oluyor. :)

      Sil

Tasarlamak gerçek bir şeydir; açığa vurulmuş düşler denenmiş demektir.
(İnci - John Steinbeck)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...