6 Nisan 2022 Çarşamba

Bad Guys ve The Bad Guys: Reign of Chaos (Dizi-Film Tanıtım ve Yorum)

11 bölüm

Suç oranları baş edilemez bir hale gelince güvenlik güçleri artık suçluları dizginlemeye yetişemez. Durum böyle olunca suçluları yakalamak için bir ekip kurulma kararı alınır ve ekibin başına aşırı şiddet kullandığı için açığa alınmış olan 'kuduz köpek' lakaplı eski bir dedektif getirilir. Ekip üyelerini bizzat kendi seçer. Hem de azılı suçlular arasından. Biri adam dövmekte mastır yapmış çok güçlü bir gangster, biri kendi teslim olana kadar kimsenin varlığından haberi olmayan bir kiralık katil, diğeri ise en genç ve zeki seri katil unvanına sahip. Ekibi motive edecek ödül ise her çözdükleri dava için içlerinden birinin cezalarından bir kaç yıl indirim yapılacak olması. Kendilerine bir dava verilene kadar hapiste zaman geçirirken vakti geldiğinde kolları sıvayacaklar. Bir yandan  kendileri gibi suçluları yakalamaya çalışırken diğer yandan kendi sorunları ve geçmişleri ile uğraşacaklar. 'Kuduz Köpek' ile ne gibi bir bağlantıları var, grubu dağıtmak ve ortadan kaldırmak için perde arkasından çalışanlar kim; ilerleyen bölümlerde yavaş yavaş öğreniyoruz. Bakalım neler olacak?

Bir kere dizi baştan sona şiddet dolu. Baştan söylemiş olayım. Kurgu güzeldi. Ortalığı karıştıran kişi ortaya çıktığında(!) çok şaşırdım.  Yorumlarda bazıları kim olduğunu tahmin etmiş ama ben gizemli kişinin kimliği ortaya çıkmasına yakın bir zamana kadar tahmin edememiştim. Zaten o mesele de ters köşe yaptı. Ekipteki kadın polis çok ruhsuzdu. Mimik desen sıfır. Ma Dong-seok favorimdi. (Üstteki gifte sağdaki) Kaba olduğu kadar mahcup tavırlarıyla çok eğlenceli bir karakterdi.


Dizinin The Bad Guys: Reign of Chaos adında bir de filmi var. 

Bu kez her şeyi yumruklarıyla halletmeyi seven gangsterimiz hala hapiste kalan zamanını doldurmaya çalışırken tanıdığı birinin öldürüldüğünü öğreniyor. Cenaze için verilen izin sayesinde dışarı çıkıp soluğu bir zamanlar suçlulardan oluşturdukları ekibin lideri olan 'Kuduz Köpek' lakaplı eski polisin yanında alıyor. Bir polis tanıdıklarının da saldırıya uğraması ekip liderinin de ikna olmasını sağlıyor. Katili bulmak için kolları sıvıyorlar.

Hapishane taşıma aracının kaza yapması ise bir rastlantı değil. Büyük bir suç örgütünün arkasında bulunan hayalet lider ortalığı birbirine katarken ekibimiz canla başla suçluların peşine düşüyor. Bu kez ekipte diziden tanıdığımız gangster, eski bir polisin oğlu olan agresif bir genç ve dolandırıcı bir kadın var. Para ve terfi alabilmek için işleri karıştıran polislerle bu iş hiç kolay olmayacak. 

Film de güzeldi. Dolandırıcı kadın rolünde Kim Ah-joong oynuyor. Acaba o mu değil mi diye tereddüt ettim ama oymuş. Kendisini 200 Pounds Beauty filminde söylediği Maria şarkısı ile hatırlayabilirsiniz.


Dizinin farklı suçluların oluşturduğu bir grupla devam eden ikinci sezonu da var. Kişiler tamamen farklı. Sadece tema olarak birbirlerine benzerlik gösteriyorlar.  

17 yorum:

  1. Güzel diziye benziyor. Bir ara buna bakayım ben. Çok iyi anlatmışsın :) Bu arada tekrardan döndüm bir ara çaya uğra ;)

    YanıtlaSil
  2. İlgimi çekti, güzel görünüyor. City Hunter'daki adam değil mi gifteki? O çok iyi oynuyor, izleyim bunu. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. City Hunter ı izlemedim ama oyuncuları kontrol ettim. Gifteki ekip lideri City Hunterda da oynamış dediğin gibi. :)

      Sil
    2. İzlememene şaşırdım. Lee Min Ho'nun en güzel dizisiydi bence. :))

      Sil
    3. İlk çıktığı zamanlarda çok popülerdi. Bir şey çok popüler olunca izleyemiyorum. sonrasında da araya kaynadı. :) İzlenecek o kadar çok dizi var ki. :)

      Sil
  3. Çok merak ettim şimdi bunu, şu hava durumlu diziyi bitireyim de başlayayım buna ben. :)

    YanıtlaSil
  4. oyuncuları da konuyu da sevdim, filmi de diziyi de izleyebilirim, saool. bcp martı da yazdım şimdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisi de bu türü sevenler için güzel yapımlardı. Yazını da gördüm listeye ekledim. :)

      Sil
  5. sessiz gemi de yazdı bcp martı. bu hafta yazabilirsin artık raporuuu :)

    YanıtlaSil
  6. son yazıma bi baksan yaaa, uygun olursaaan :)

    YanıtlaSil

Tasarlamak gerçek bir şeydir; açığa vurulmuş düşler denenmiş demektir.
(İnci - John Steinbeck)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...