15 Nisan 2022 Cuma

A Business Proposal (Dizi Tanıtım ve Yorum)

Bloğun iyiden iyiye dizi bloğuna döndüğünün farkındayım. Şuan başlamış olduğum dört farklı kitap var. En azından birini bitirip hapsolduğum okuyamama kıskacından kurtulmaya niyetliyim. Neyse şimdilik dizilerle devam ediyorum. :)
Kızımızın çalıştığı yemek şirketinin başkanı, torununu işlerin başına getirme kararı alır. Şirketin yurtdışı şubesinde görev yapan işkolik torun bu sebeple ülkeye geri döner. Dedesi, torunu fazlasıyla işe zaman ayırdığından ona görücü usulü randevular ayarlar, birini seçip evlenmesi ve kendisine bir torun vermesi konusunda ısrar eder. Başta bu fikre karşı çıkan  genç başkan dedesinin kendisini rahat bırakması için evlenme fikrini kabul eder. 

Buluşacağı ilk kız ise  başka bir şirket sahibinin kızıdır. Kızımızın en yakın arkadaşı olan gelin adayı bu tür bir evlilik istemediği için ısrarla kızımıza kendi yerine buluşmaya gitmesini söyler. Bu işi daha önce de yapan ikilimizin bir kaç damat adayını kaçırmışlığı vardır zaten. Arkadaşının ısrarıyla buluşmayı kabul eden kızımız karşısındaki yakışıklının ülkeye yeni dönen genç başkan olduğunu fark edince önce bir şok olur lakin oyunu sürdürür. Çapkın, maddiyata düşkün ve rahat tavırlarıyla oğlumuzu bu işten vazgeçirmeye çalışır. Gel gelelim tuhaf bir karaktere sahip olan oğlumuz evliliği kabul edeceğini dedesine haber verdiğinde işler çığırından çıkar.

Bir de oğlumuzun yakışıklı sekreteri var. Kızımızın zengin arkadaşı yakışıklı sekreterle sokakta karşılaştığında kalbinden vurulmuşa döner. Gel gelelim oğlumuzun evlilik konusundaki ısrarı sonucu kızlarımız bütün oyunu itiraf etmek zorunda kalır. Evlilik işi yatınca ve oğlumuzun dedesi yine randevular ayarlamaya başlayınca oğlumuz daha fazla dayanamaz ve dedesine aslında görüştüğü biri olduğu yalanını söyler. Sonrasında kızımızdan bu yalanı sürdürmesi için yardım ister lakin kızımızın kendi şirketinde çalışan biri olduğundan habersizdir. Kızımız da bu gerçeği itiraf edemez, oyunu oynamak da onun için eski ve yeni başkana yalan söylemek olacaktır. Bir süre bu oyuna devam eden ikilimiz için rol ve gerçek arasındaki çizgi yavaş yavaş silinmeye başlıyor.

İki kızın arkadaşlığı çok güzel ve tatlıydı. Çok samimilerdi. Oğlumuzla sekreterinin arkadaşlığı da aynı şekilde. Gülme krizleri geçirdim. Bir süredir izlediğim aksiyon ve gerilim dizilerinden sonra çok iyi geldi bu dizi. Kızımızın saf ve ne yaptığından habersiz olan karakterlerden biri olmadığına çok sevindim. Telaş yapınca eli ayağına dolaşıyor ama bu onu daha sevimli kılıyor. İşine olan tutkusunu görmek de ayrı bir güzeldi. +18'lık bir kaç sahne vardı ve bence gereksizdi. Kore dizileri eskiye nazaran çok daha rahat davranmaya başladı bu konuda. :( Oğlumuzun kızımıza karşı hislerinin farkına varıp, kızı kendine aşık etme çabaları ve başarısızlıkları çok komikti. Final bölümde oğlumuzun dedesi ve kızımızın hastane maceraları çok eğlenceliydi. :) Velhasıl bütün klişelerine rağmen ben diziyi sevdim. Bir de dizide ikinci çift olan -oğlumuzun sekreteri ve kızımızın en yakın arkadaşı- ikilinin büyük bir fan kitlesi var. Pek çok kişi başrol çiftinden daha çok sevmiş ikiliyi. 


7 yorum:

  1. konu da hoş da oyuncular ne kadar hoş öyle. bunu da alayım listeye, senin son zamanlarda izlediklerin hepsi girdi listeme :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sıralar iyi dizilere denk geldim. :) Keyifli seyirler.

      Sil
  2. Bu dizi o kadar çok sevildi ki izlemezsem merakımdan ölürüm heralde. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Klişelerle dolu olsa da eğlenceli bir dizi. :)

      Sil
  3. İkinci gifteki yürüyüş çok havalı :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle. O sahnede kızımız oğlumuzu kendinden soğutmak için neler yaptı neler. :)

      Sil

Tasarlamak gerçek bir şeydir; açığa vurulmuş düşler denenmiş demektir.
(İnci - John Steinbeck)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...