28 Ocak 2022 Cuma

BCP Ocak - Dark Hole (Dizi Tanıtım ve Yorum)


 BCP (Blogları Canlandırma Projesi) kapsamında bir yılı ardımızda bıraktık. Bu yıl da etkinliğimize devam ediyoruz. Etkinlik için her ay bir tema belirliyoruz ve o temaya uygun film-dizi-kitap üçlüsünden en az birini izliyor-okuyoruz. Ay sonunda yorumlarımızı yayınlayıp, birbirimizin bloglarını ziyaret ederek trafiği ve aktifliği arttırmayı planlıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayın. Etkinliğe katılmak isterseniz yorumlarda belirtin. :) (Etkinliğe katıldıysanız diğer üyelerin yazılarına yorum bırakmayı unutmayın.)

Ocak ayının teması; Uzakdoğu - Çizgi Romandı. Bu ay uzun bir aradan sonra dolu dolu kdrama izledim. (The King’s Affection) (Mrs Cop) Onlardan biri de az sonra bahsedeceğim dizi. Diziyi Bez Cadıları nda görmüştüm. Bir bakayım dedim.

12 bölüm

Eşini öldüren bir seri katilin peşinden Muji şehrine gelen dedektif kızımız, burada tuhaf olaylar olduğunu fark eder. Ormanlık alanda oluşan büyük bir obruk ve etrafa yayılan sis sebebiyle insanlar değişmeye ve vahşileşmeye başlar. Eski bir polis memuru olan oğlumuz ise bazı olaylar sonucu kendini kızımıza yardım ederken bulur. Bir yandan yayılan sis ve onu yöneten tehlikeli varlık ile uğraşırken diğer yandan kocasının katili ve insanları karanlığa ve vahşete davet eden bir şamanla uğraşacak.  Kendisine emanet edilen küçük bir kız ile birlikte sığındıkları yerler ise insanın aklına ''içerisi mi daha tehlikeli, dışarısı mı?'' sorularını getiriyor. Böyle bir kaos, insanların en kötü taraflarını birer birer ortaya çıkarıyor. Ve hasıraltı edilmeye çalışılan suçlar...

Bildiğimiz zombi dizisi. Aslında güzeldi. Severim böyle hayatta kalmaya çalışan karakterlerin macerasını. Oyuncuları beğendim ama konuyu çok kalabalık buldum.  Dedektif mi , başrol çocuk mu, şaman mı, seri katil mi, insanları dönüştüren sis mi? Odaklanamadım bir türlü. Ortalıkta insanları değiştirip vahşileştiren bir olay varken ve bu kaos ortamı insanların içindeki karanlık tarafları gün yüzüne çıkarırken ekstra olarak bu kadar fazla kötü adama ihtiyaç var mıydı? Bence seri katil meselesi gereksizdi. Ya seri katili aradan çıkarmayacaklardı ya da baştan kurguya eklemeyeceklerdi. Onun dışında sevdim. Finalde bir haber spikeri başka bir şehirde bir obruk oluştuğunun haberini veriyor. İlk aklıma gelen yazarın böyle bir haberden ilham alarak kurguya başladığı ve o nedenle finale böyle bir bölüm eklendiğiydi. Sonradan anladım ki, ikinci sezon için ufak bir başlangıç yapmışlar.


28 yorum:

  1. Ben sisin etkisinde kalmışken sen daha geniş açıdan bakmışsın diziye :) Devam serisine fazla güvendiklerini düşünüyorum ben ama

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında seri katili denklemden çıkarsak kurgu kendini toparlayabilirdi. Devamında kurgu tekrara düşerse pek tutmaz bence de. :)

      Sil
  2. Hmm evet bazen daha etkileyici olsun derken yapılan fazlalıklar insanı bunaltabiliyor, sezon finali de iyiymiş ben bile meraklandım izlemeden:) Öz ve iyi bir tanıtım olmuş, teşekkürler ve emeğine sağlık^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle. Bazen ufak bir şey tüm akışı etkileyebiliyor. Beğenmenize sevindim. :)

      Sil
  3. Neden bir başlık altında toplamıyorsun BCP konularını, biraz kafam karıştı. :)
    Kurgu dağınık sanırım biraz, eleştirine bakılırsa izlemesem daha iyi olacak. Nedense zombi vb. konulu yapımları pek sevemiyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir dizinin farklı sezonlarını bir başlık altında toplayabilirim. Filmleri de aynı şekilde bir yazı da bir kaç film yazabilirim ama sanki diziler kendilerine has birer yayını hak ediyor gibi hissediyorum. 😂

      Sil
  4. Yayınlanırken severek izlemiştim ama dizide bir şeylerin eksik ve dağınık olduğu konusuna katılıyorum. İkinci sezon gelecek mi tam bir şey duymadım ama gelecekse umarım daha sürükleyici bir sezon olur. Bu sene BCP'ye kaldığım yerden devam etmek istiyorum ben de. Şimdiden hepimize keyifli bir yıl dilerim.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkinci sezon konusunda benim de bilgim yok. Sadece finaldeki o sahne sebebiyle ikinci sezon olabileceğini düşündüm. Dediğin gibi umarım daha sağlam bir kurgu ile dönüş yapar dizi. :)

      Sil
  5. Hmmmss, bilemedim çok ilgimi çekmedi gibi sanki.

    YanıtlaSil
  6. obruk ve zombi mii, bana uyar :) önce kings affection bi izleyim de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konu biraz kalabalık ama kötü değildi. Keyifli seyirler o vakit. :)

      Sil
  7. Bu ay Netflix'te zombili bir Uzak Doğu dizisi başlayacak. İsmini hatırlayamadım ama çıktığı zaman gündeme girer zaten. Türü seviyorsan onu da izleyebilirsin. Fragmanı güzel duruyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okulda hayatta kalmaya çalışan öğrenciler mi acaba? Öyle bir fragman görmüştüm ben de. Teşekkür ederim. :)

      Sil
  8. Zombili şeyler sevmiyorum, izleyecek olsam Train to Busan'la başlayacağım ama, vaaay bu iyiymiş. Teşekkürler, bunu aklımda tutacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Train to Busan Gong yoo nun oynadığı film değil mi? İzleyeli çok oldu ama beğendiğimi hatırlıyorum. :)

      Sil
  9. Zombi filmlerini severim sisli gizemli filmleri de ama bu dizi biraz karışık sanki :) yine de yenilikçi yaklaşmış olabilirler diye de düşündüm gerçek hayatta zombi saldırısı olsa ortalıkta gezinen bir katil olsa o sırada aa zombiler geldi artık katil olmamam lazım demez yani belki de bunu yansıtmak istemişlerdir olayaa hahah:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katile bu denli dikkat çekildikten sonra onun da zombiye dönüşüp karakterinin hükmünün kalkması beni rahatsız etti. Hiç koymasalar da olurmuş. :)

      Sil
  10. Aynı yorumu elli defa attım sanırım sorun çıktı sorryyy :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sayfaya aynı yorumdan tekrar tekrar gelmedi merak etme. :) Gelse de sorun değil canım. :) Bloggerda sorun var demek ki. :)

      Sil
  11. Konuyu çeşitlendirmişler bayağı :)) Beyfendi ilgimi çekiyor zaten, bir şans verelim diziye :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konu çeşitliliği biraz fazla kaçmış ama kötü bir dizi değil. :)

      Sil
  12. Adam için izlerdim ama bu tarz konuları sevmiyorum. :D Yine de aklımda bulunsun, sırf adam için asdfghjk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konu herkese hitap etmiyor. Sırf erkek başrol içinse zamanını boş yere harcama derim çünkü dizi fazlasıyla zombi dolu. Oyuncunun başka yapımlarına bakabilirsin. :)

      Sil
  13. Ben bu diziyi çok sevmiştim. Bahsettiğin konu kalabalıklığı beni rahatsız etmemişti pek ama demek istediğin şeyi anlıyorum bu açıdan bakınca sanırım haklısın :) Emeğine sağlıık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyuncuları ve kurguyu ben de sevdim ama kurgu biraz sıkıntılıydı. :) Teşekkürler

      Sil
  14. Konu ilgimi çekse de karakter kalabalıklığı yüzünden yakın vakitte izleyemeyeceğim bir yapım, sakin bir kafa istiyor sanki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Odak noktası olan karakter sayısı fazla değil ama kurgu kalabalık. :)

      Sil

Tasarlamak gerçek bir şeydir; açığa vurulmuş düşler denenmiş demektir.
(İnci - John Steinbeck)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...