25 Ocak 2022 Salı

BCP Ocak - Mrs. Cop (Dizi Tanıtım ve Yorum)


BCP (Blogları Canlandırma Projesi) kapsamında bir yılı ardımızda bıraktık. Bu yıl da etkinliğimize devam ediyoruz. Etkinlik için her ay bir tema belirliyoruz ve o temaya uygun film-dizi-kitap üçlüsünden en az birini izliyor-okuyoruz. Ay sonunda yorumlarımızı yayınlayıp, birbirimizin bloglarını ziyaret ederek trafiği ve aktifliği arttırmayı planlıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayın. Etkinliğe katılmak isterseniz yorumlarda belirtin. :) (Etkinliğe katıldıysanız diğer üyelerin yazılarına yorum bırakmayı unutmayın.)

Ocak ayının teması; Uzakdoğu - Çizgi Romandı. Bu ay uzun bir aradan sonra dolu dolu kdrama izledim. Onlardan biri The King’s Affection dizisiydi. Bir diğeri de az sonra bahsedeceğim Mrs Cop.

(18 bölüm)

On yıldır polislik yapan, Şiddet Suçları bölümünde şef olan ablamız, o kadar meşguldür ki minik kızıyla genellikle kız kardeşi ilgilenir. Ablamız zeki ve uyanık olmasıyla beraber dik başlılığı, sözünü sakınmayışıyla emir komuta zincirine pek uyum sağlamaz. Seri katil olduğu şüphesiyle yakaladıkları birinin masum olduğuna inanan ablamız, güçlü bir ismin oğlunun tutuklanma haberinin hasır altı edilmesi için bu olayın alelacele medyaya duyurulmasıyla çileden çıkar. Üstleriyle arası açılır, gerçek katili yakalayıp işi bırakır.

Aradan bir kaç yıl geçer ve ablamız şüpheli bir olayın iç yüzünü çözerek işe geri döner. Kendi seçeceği adamlardan oluşan bir ekip kurar ve suçluların peşinden koşmaya devam eder.  Kirli işler peşinde koşan güçlü bir isim, sürekli karşısına çıkmaktadır. Lakin yakalanması kolay biri değildir. Evden kaçan kızları öldüren bir seri katil, ablamızın polis olan babasını öldüren bir mahkum, kirli polisler, psikopat evlatlarının kirli çamaşırlarını paralarıyla örten bir baba ve daha fazlasını bu dizide bulacaksınız.

Ben diziyi beğendim. Eğer polisiye seviyorsanız bence bir göz atın. Karakterleri, oyuncuları ve kurguyu sevdim. Çözdükleri her olayın altından hep aynı kişinin çıkması biraz zorlama gibi hissettiriyor başlarda. Sonrasında zaten ikili arasında resmi bir savaşa dönüşüyor. 

31 yorum:

  1. Bir inceleyeyim bu diziyi. Bir süredir uzaklaştım Kore dizilerinden :)
    Teşekkürler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Polisiye seviyorsan bir göz at. Eğlenceli ve zeki karakterleriyle izlenilesi bir diziydi. :)

      Sil
  2. Konusu çok hoş ve ilgi çekici geldi. Sanırım başroldeki kadın polis ilk gifteki kişi. O oyuncuyu çok severim. Böyle bir dizisi olduğunu bilmiyordum. Teşekkürler öneri için. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ilk gifteki kadın başrol. Aynı gifteki adamla olan diyalogları çok komik. Ben de sevdim oyunculuğunu. Zeki ve kurnaz olduğu kadar bazı durumlardan sıyrılmak için saf ayağına yatması çok komikti. :)

      Sil
  3. 20 bölümlük ikinci sezonu da var, ben sevmiştim diziyi ama ikinci sezonun çekilmesine şaşırmadım desem yalan olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak ben bilmiyordum ikinci sezonunu. 😂 Bir bakayım ona. :)

      Sil
  4. Hımm, polisiye seviyorum bende bakacağım. Ama ben bu oyuncuların hiçbirine aşina değilim yahu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir iki kişi haricinde ben de pek aşina değilim. Ama güzeldi. Çok fazla göze batan bir oyunculuk yoktu. Acemi kadın polis rolündeki kızın herşeye balıklama atlaması insanın gözlerini devirmesine sebep oluyor ama acemi bir polis için gayet olası bir durum. :)

      Sil
  5. İlginç görünüyor ama izler miyim bilmiyorum. Son zamanlarda bir iki polisiye diziye başlayıp sevmemiştim. Bir de kadın karakterler fazla uçuk kaçık, abartılı davranınca hoşlanmıyorum. Polisiye, hukuk dizilerinde moda oldu bu tipler de. Tanıtım için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok genç karakterlerin on yıllık tecrübeleri varmış gibi davrandıkları karakterleri ben de sevmiyorum. (Kast ettiğin buysa) Ama bu dizide başrolümüz mukemmel değil. Kendi kızına ayıracak vakit bulamadığı için kendini eksik hissediyor. Bu tarz kusurları olan karakterleri daha gerçekçi buluyorum. Tabi ki tercih meselesi. Ben de bu sıra hep polisiye izledim, izliyorum. Bıkmam inşaallah. 😂

      Sil
    2. Onları kastetmedim. Vincenzodaki kadın avukat, The Fiery Priest' deki kadın savcı gibi mesela. Ayağı yere basmayan, garip garip konuşup garip hareketler sergileyenleri kastediyorum. :)

      Sil
    3. İzlemedim onları. Vincenzo izleme listemde. Song Joong Ki sebebiyle izlemeyi düşünüyorum ama hala sıra gelmedi. :) Kadın oyuncular tuhafsa belki bir kaç bölüm bakar geçerim.

      Sil
  6. Yukarıdaki oyuncuların hepsi sakin ve durağan oyunculuklarıyla tanıdığım insanlar polisiye dizisinde ne yaptılar merak etmedim değil işin aslı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sevdim diziyi. İlk gifteki ikilimiz çok fazla sokaklarda koşturmuyorlar. Daha çok parlak fikirleri ve uyanık tavırlarıyla oyuna dahil oluyorlar. :)

      Sil
  7. baksan ya, pusarık yazmış bcp ocak ı :)

    YanıtlaSil
  8. ya ben bunun filmini izledim, dizisini de mi yapmışlar, filmi eğlenceliydi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Miss and Msr Çöp diye bir film izlemiştim. Benimde aklıma ilk o geldi ama aynı oyuncular ve aynı konu değil. O film de çok komikti.

      Sil
  9. okuyorum herkesi senin diziyi sevdim bu ara psikolojim polisiyeden başka hiç bir şey kabul etmiyor çünkü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keyifli seyirler. Umarım sen de izlerken eğlenirsin. :)

      Sil
  10. Uzak Doğu dizileri denilince benim aklıma direkt romantik komediler geliyor ama sanırım polisiyeleri de çok başarılı. Bir şans vermek gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Polisiye konusunda da iyiler. Bazen klişe düşseler de çok iyi yapımları var Kore nin. :)

      Sil
  11. Polisiye seviyorum. Ama sanki kızımız pek çok filmde bulabildiğimiz "herkes gibi olmayan, kurallara uymayan ama işini en iyi yapan kişi"yi oynamış. Fena değilmiş hikaye. Emeğine sağlık 🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablamızı beğendim ben. Zeki ve kurnazdı. Gerek gördüğünde saf numarası yapması çok komikti. :)

      Sil
  12. Polisiye severim koreliler polisiye türünde de oldukça iyi zaten buna da bir bakayım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerilim ve polisiyede gerçekten iyiler. Keyifli seyirler.

      Sil
  13. Eğlenceli bir tarafı da var sanki, bana öyle geldi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle var. Takımın her bir üyesi ayrı komik. :)

      Sil
  14. Uzun zamandır listemde olan bir dizi bir türlü izleyemedim ama en kısa zamanda izlemeliyim sevdiğim oyuncular var :) Emeğine sağlıık :)

    YanıtlaSil

Tasarlamak gerçek bir şeydir; açığa vurulmuş düşler denenmiş demektir.
(İnci - John Steinbeck)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...