6 Mart 2021 Cumartesi

2021 Kitap Alışverişi (1)

 Sabahattin Ali

En son kitap alışverişimin üzerinden üç ay geçti. Biraz hızlı oldu ama bu alışverişin baş suçlusu işte bu set. Elimde Sabahattin Ali nin iki kitabı var ama tüm seti görünce beni daha fazla okumaya sevk eder düşüncesiyle almaya karar verdim. Kapaklar güzel ve birbirine uyumlu yapmışlar. Fiyatı çok uygundu. Almayı düşünüyürsanız Kitap Sepetine bir göz atın.

Hava Uyanıyor - Elise Kova

Alışverişin diğer bir suçlusu ise bu kitap. Hava Uyanıyor serisini tamamlamaya çalışıyorum. Serinin son kitabını aldım yalnızca üçüncü kitabı eksik kaldı. İndirimleri kovalamaya devam.
 Yazarın :Hava Uyanıyor un yan serisi olduğunu düşündüğüm beş kitaplık AIR AWAKENS: VORTEX CHRONICLES adında bir serisi daha var. (Alttaki ilk resim)Ayrıca ikişer kitaplık iki ayrı seri de var. Biri aynı evrende geçen bağımsız kitaplarmış.(Alttaki ikinci resim) Diğer iki kitaplık seri henüz tamamlanmamış sanırım.(Alttaki üçüncü resim.) Yazarın sitesindeki kapaklar çok güzel.



Uzaktan Kumandalı Kız
Bilimkurgu klasiklerinden okumaya devam etmek istediğim için kitaplar arasında dolaşırken bu kitap ilgimi çekti. Konusu bir hayli ilginç. Yazarı hakkında ''Alice B. Sheldon 1967 yılında James Tiptree Jr. adıyla bilimkurgu yazmaya başladığında kimse onun aslında bir kadın olduğunu bilmiyordu. Bu durum ortaya çıktığında ise insanlar ne şaşkınlıklarını gizleyebilmiş ne de yazarı takdir etmekten kendilerini alabilmişti. Ötekilikten cinsiyete, gerçeğin yanıltıcılığından insanın evrendeki yerine kadar pek çok konuyu eşsiz üslubuyla anlattığı onlarca eserinin en önemlilerinden biri olan Uzaktan Kumandalı Kız'da ise Tiptree yalnızca kendisinin yazabileceği, feminist, antikapitalist bir siberpunk hikâye ortaya koyuyor.'' Ursula K. Le Guin’in önsözüyle basılmış.


Harry Potter

Bu konuda konuşmama gerek yok sanırım. Ağaç Ev Sohbetleri 77 nin konusu " kitap okuma alışkanlığının kazandırılması ve sizin kitap okuma maceranız" idi. Bu yazıyı yazarken Harry Potter serisinin kitap okuma maceramdaki yerinden bahsetmiştim. Elimde eski baskıları var ve yavaş yavaş yeniliyorum kitapları.

Oniria
Kitap alışverişini tamamlamak üzereyken hızlıca göz atıp son anda ekledim sepete. Kapakları animasyon afişlerine benziyor. İki kitabını aldım. Son bir kitabı daha var. İlk kitabın konusunu ekliyorum;
Bir Dünya Var, kimsenin varlığından şüphe duymadığı.
Her şeyin mümkün olduğu bir evren.
Adı Oniria, Düşler Krallığı
Ve bu Krallık şimdi büyük bir tehdit altında.
Yalnızca bir kişi Oniria’yı içine düştüğü bu durumdan kurtarabilir.
Adı Eliott , üstelik 12 Yaşında
Macera başlıyor...

Kahramanımız Eliott. Henüz 12 yaşında. İyi bir öğrenci sayılmaz, hiç arkadaşı yok... Üvey annesi, üvey ikiz kız kardeşi ve babaannesiyle birlikte yaşıyor. Eliott’un babası ise çok hasta. Hiçbir doktor bu hastalığın nedenini tam olarak teşhis edebilmiş değil. Eliott’un dış dünyanın sorunlarından kaçıp huzur bulduğu tek bir şey var: Küçükken babaannesinin anlattığı masallarda geçen düşler ülkesi Oniria’nın hayali resimlerini çizmek. Ta ki babaannesinin bir gün Oniria’nın gerçekten var olduğunu ve Eliott’un şayet babasını bu meçhul hastalıktan kurtarmak istiyorsa Düşler Krallığı’nın yolunu tutması gerektiğini söyleyene kadar...

B. F. Parry Asıl adı Bénédicte Fleury olan yazar Cergy-Pontoise’da pazarlama okuduktan sonra iş hayatını bırakıp kendisini gençlik romanları yazmaya verdi. Kaleme aldığı fantastik Oniria üçlemesi Fransa’da çok satanlar arasına girdi.
Martı

Klasikler arasında dolaşırken arka kapağındaki yazı çok ilgimi çekti;
''Çehov 1895’te tiyatro eleştirmeni ve dramaturg A. S. Suvorin’e yazdığı mektupta Martı ’dan şöyle söz eder: “Üç kadın, altı erkek karakterin yer aldığı, manzaralı (göl görünecek arkada), dört perdelik bir komedi; bolca edebi lakırdı, az aksiyon, seksen kilo kadar da aşk… Tüm dramaturji kaidelerinin aksine piyes  forte başlayıp, pianissimo bitecek.” Gerçekten de bu oyunda 19. yüzyılın geleneksel olay örgüsünü tersyüz etmiş, tıpkı Martı ’daki genç oyun yazarı Treplev gibi, yeni biçimler keşfetmiştir. Gerçek hayata öykünerek dünyevi, gündelik ve sıradanla, önemli ve ciddi olanı yan yana getirmiştir. Oyunun karakterleri kendileriyle, hayattan beklentileriyle, özlemleriyle fazlasıyla meşguldür. Hepsi de başarı, mutluluk ve bütünlük arayışındadır. Onlarda ağır basan başka bir yerde olma özlemi; fırsatların boşa harcandığına, umutların boşa çıktığına dair bir duygu Çehov’un başlıca karakteristiğidir.''

Keşanlı Ali Destanı
''Keşanlı Ali Destanı dilden dile çevrilerek dünyanın pek çok ülkesinde sahnelenmiş; oyuncusu ve seyircisiyle bütünleşmiş; dahası, Türk tiyatrosuna yıllarca öncülük etmiş bir başyapıt.'' olarak geçiyor. 
Keşanlı Ali Destanının, Atıf Yılmaz'ın yönetmenliğini üstlendiği 1964 yapımı Türk filmi var, 2011 yılında yapılmış bir de dizisi. İzlemedim ama kitabı okuduktan sonra filmini izleyeceğim.

Kalanlar
Türk yazarlara biraz daha ağırlık vermek istediğim için son iki yıldır kitap alışverişlerime mutlaka Türk yazarlar ekiyorum. Tezer Özlü ile de tanışma kitabım olacak bu kitap.
Dede Korkut Hikayeleri
Klasikler konusunu da biraz daha ciddiye almaya başlamak niyetindeyim. Yavaş yavaş seriyi tamamlamak istiyorum. Ayrıca çokta merak ediyorum hikayeleri.

Bir İdam Mahkumunun Son Günü
Bu kitabı öyle uzun zamandır okumak istiyorum ki... Biraz da çekiniyorum fazla mı dramatik, kasvetli olacak diye. Yine de en kısa sürede okumak niyetindeyim.
Beyaz Gemi

İşte okumak istediğim bir başka yazar. Cengiz Aytmatov un kalemi ve anlattıkları konusunda çok fazla övgüye rastladım. Arka kapağı,

''Beyaz Gemi, romanının kahramanı yedi sekiz yaşlarında bir çocuktur. Çocuk; saflığın, bozulmamışlığın ve geleceğin sembolüdür. Aytmatov, çocuğun saf ve temiz dünyasından, hayatın acı ve çıplak gerçeğine uzanan bir roman kurgusu oluşturmayı başarır. Ona göre; çocukluk, gelecekteki insan karakterinin tohumudur. Çocukluk kişinin dilini öğrenmeye ve çevresindeki insanlarla, tabiatla ve özellikle kültürle bağlarını hissetmeye başladığı dönemdir. Aytmatov, Beyaz Gemi'de destan, efsane ve masal gibi bir çok şifahî unsuru kullanmıştır. Geçmişi temsil eden ve masal anlatan dede ile geleceği temsil eden ve hem efsanevî hem de destansı bir mücadele veren çocuk arasında dramatik bir ilişki kurarak insan duygu ve düşüncelerine kendine has yorumlar getirir.''

Bunlar arasında okuduğunuz kitap ve yazar var mı?

35 yorum:

  1. Harika kitaplar almışsın. Keyifle, sağlıkla oku. Canım çekti, sanırım alışveriş yapacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. :) Sana da şimdiden keyifli alışverişler. :)

      Sil
  2. Harika kitaplar almışsın :) okuduklarım da var içinde :) Ben üç ay dayanamazdım tebrik ederim valla :) Hepsini keyifle oku :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Bir ay sepette beklediler. Sonunda daha fazla dayanamayıp siparişi verdim. 😌

      Sil
  3. Cok guzel kitaplar hepsi, bir idam mahkumunun son gününü merak ettim, okuyunca yorum yaparsın sanırım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Ben de o kitabı merak ediyorum. 😊

      Sil
  4. maşallah maşallah iyi alışveriş sıkı kitaplar, kalanlar, tezerin hafif kitabı, okumadıysan bu yazarı çok iyi başka kitapları var, klasikler iyi zaten, fantastik almışsın bol bol, votrex i not aldıım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fantastiği severim. Tezer Özlü okumadım daha önce. Bu kitapla tanışacağım. Teşekkür ederim. :)

      Sil
    2. tezer özlü en sevdiğim yazarlardan. kalanlar kitabı, ardında kalan yazılarından sadece, daha sonra aklında olsun, yaşamın ucuna yolculuk ve çocukluğun soğuk geceleri, çok iyi :)

      Sil
    3. Hemen listeme ekliyorum kitapları 😍

      Sil
  5. Bir İdam Mahkumunun Son Günü ve Beyaz Gemi'yi okuyalı çok olmadı. İkisini de çok sevmiştim. Kısa süre önce kitap alışverişi yapmamış olsam ben de en üstteki seriye bir el atardım herhalde :) Güzel görünüyor hepsi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alınacaklar hiç bitmiyor ki! :) Teşekkür ederim

      Sil
  6. Benim de kargoda alışverişim var. Bugün yarın gelecek. Bu sefer Kitapyurdu sitesinden alışverişimi yaptım. 😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Online kitap alışverişine kitap yurdu ile başlamıştım. Bir süredir bir şey almadım ama sesli kitap yayınladıklarını gördüm. Puanlarla almayı düşünüyorum. 😍

      Sil
  7. Kürk Mantolu Madonna'yı severek okumuştum, yazarın diğer kitapları hakkında ise olumlu/olumsuz birçok yorum gördüm. Çehov'un Martı'sını da ortaokulda okuyup çok etkilenmiştim. Uzaktan Kumandalı Kızı geçen gün ben de aldım, okumak için merakla bekliyorum. Beyaz Gemi ve Bir İdam Mahkumunun Son Günü de merak ettiğim kitaplar :) Çok güzel bir alışveriş olmuş, güle güle oku hepsini!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzaktan Kumandalı Kız ı okudum bitti. Çok farklıydı. Senin yorumunu da merakla bekliyorum.

      Sil
  8. Ah dimi? Alınacaklar hiç bitmiyor ki. 😌

    YanıtlaSil
  9. Air Awakens serisinin kapakları şahaneymiş. Göz doldurucu. Sabahattin Alin'nin de öyle. Ama bende serideki kitaplarının çoğu var. Dokuz yayınlarındanmış bendekiler, kapakları onların da şahane. Alacak olursam seriyi onlardan tamamlarım herhalde :) Güzel bir yazı olmuş alışverişten 😄 Şimdiden iyi okumalar 😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hava Uyanıyor serisini de orijinal kapaklarıyla bastılar. Onlar da çok hoş. Bende Sabahattin Ali'nin iki kitabı vardı Yapı Kredi Yayınlarından. Fiyatı uygun görünce set halinde almak istedim. Teşekkürler. :)

      Sil
  10. Kitap alışverişi tam bir terapi😄Çok güzel kitaplar almışsın şimdiden keyifli okumalar😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bağımlılık da yapıyor ama. 😂 Teşekkürler.

      Sil
  11. Ooo, ne verimli bir alışveriş olmuş, hayırlı olsun. ^^

    YanıtlaSil
  12. Bir İdam Mahkumunun Son Günü'nü okudum. Beklediğim kadar çarpıcı değildi yine de etkileyici. Tiyatro metni gibi yazılan kısa bir kısım da var orayı hiç sevmedim. Yazara bazı noktalarda katılmadığımı da söyleyim.

    Harry Potter kitaplarının hastasıyım. :)

    Bahsettiğin diğer kitapları daha detaylı inceleyeceğim. Fantastik kitaplardaki çoğu kapaklar ise bana rahatsız edici geliyor, sanki ergen kitabı gibi, garip giyimli kadın veya erkeklere dikkat çekmeye çalışıyorlar sanki. Mesela Drizzt Efsanesinin ve Harry Potter'ın kapakları harika.
    Paylaşım için teşekkürler. Çok dolu dolu bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İllüstrasyon kapaklar gerçekten çok güzel. Harry Potter kitaplarının yeni kapakları çok güzel. 😂 Ay bir de büyük boy resimli baskıları var ama fiyatlarından yayına yaklaşamıyorum. Yorum için teşekkürler.

      Sil
    2. Ya o resimli baskıları çok istiyorum ben de. Harika görünüyorlar. :)

      Sil
    3. Çok güzeller. Ama indirimli fiyatı 70tl olunca fazla lüksmüş gibi hissediyorum. 😂 15tlden beş kitap alırım ben o fiyata 😂

      Sil
  13. Bir alışveriş de bana nasip oldu o halde :):) Keyifle okuyun 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Size de şimdiden keyifli okumalar. 😄

      Sil
  14. Harika kitaplar almışsın iyi okumalar. :)

    YanıtlaSil
  15. Beyaz Gemi ve Bir İdam Mahkumunun Son Günü'nü okudum. İkisi de güzel ama insanı üzecek kitaplar. Ruh halin elverirse oku derim.

    Sabahattin Ali'nin bütün kitaplarını okudum. Hepsi birbirinden güzeldir. Senin de seveceğine eminim.

    Hepsini iyi günlerde keyifle oku :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyaz Gemi yi çok merak ediyorum. En kısa sürede okumaya niyetliyim. Bir İdam Mahkumunun Son Günü fazla depresif olacak gibi hissediyorum. Teşekkürler.

      Sil
  16. İyi okumalar diliyorum. Benim de elimde 28 kitap var, oku bizi diye yalvarıyorlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okunacak o kadar çok kitap var ki, bazen karamsarlığa sürüklüyor insanı. :( Teşekkürler

      Sil

Tasarlamak gerçek bir şeydir; açığa vurulmuş düşler denenmiş demektir.
(İnci - John Steinbeck)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...