9 Şubat 2021 Salı

Search - (Dizi Tanıtım ve Yorum)

 

21. Bölge...

Burası Kuzey ve Güney Kore nin sınırında olan askeri bir bölge. İki ülke de sınırla aralarına askerden arındırılmış bir bölge bırakmış ve bu bölgelere askerlerin girişi tehlike arz ediyor. 

Güneyin askerleri bu bölgede kendilerine sığınmak isteyen bir kuzeyli kadın (nükleer araştırmalar yapan biri) ve bir bebeğe rastlıyorlar. O sırada ortaya çıkan kuzeyli askerler ile çıkan çatışma sonucu askerlerin neredeyse tamamı ölüyor. Kuzeylilerin bu kadını istemesinin sebebi,  nükleer (radyoaktif) bir araştırmayı çalan kişi hakkında bilgi sahibi olması.  Niye çalındığını ve kimin çaldığını bilmiyoruz. Ama çalan kişinin bir kaza sonucu bu maddeyi solumasına şahit oluyoruz.


İşler bundan sonra sarpa sarmaya başlıyor.

Aradan on sekiz sene geçiyor ve bu bölgede arama kurtarmada görevli (köpek eğitmeni) bir asker olan Koo Dong-Jin in görev sırasında köpeği öldürülüyor. Ellerindeki kamera görüntülerinde gördükleri şey insana benziyor ama hızlı, güçlü ve ağaçlardan ağaçlara zıplıyor. Bu 'şey' tarafından saldırıya uğrayıp, ölü bulunan askerlerdeki tuhaflıklar olayı alevlendiriyor ve bu hedefi ortadan kaldırmak için bir ekip görevlendiriliyor. Koo Dong-Jin de bu ekipte tabiki. Ve onu bir yıl önce terk eden eski sevgilisi ve üst rütbeli kızımız Son Ye-Rim de. Ölüler artıyor, bilinmeyenler gizemini koruyor, sırlara sırlar ekleniyor. Bu görev gizli yürütülmeli çünkü birilerinin kirli çamaşırlarını saklıyor. Kahraman postu giymiş katiller ve hain damgası yemiş kahramanlar yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor. Ama bu gerçeğin sesini bastırmak isteyenler var.


Aslında diziye BCP (Blogları Canlandırma Projesi) Şubat teması için başlamıştım. Ocağın sonunda, ilk bölüme bakayım beğenirsem Şubat'ta devam ederim diyordum. Bi baktım şubat başlamadan dizi bitmiş. :) Şubat için başka bir şey izlerim artık.

Dizi on bölümden oluşuyor. Korkunç değildi ama gerim gerim geriyor insanı. Beni yoran tek yanı zaman geçişleri oldu. Baştan sona bu şekilde olmasa bile bir kaç olayın zaman (kronolojik) sıralaması yorucuydu. Bu sıralamayı 1 2 3 4 5 6  7 diye verirsek, önce olayın gerçekleştiği zaman olarak 4 gösteriliyor, sonra en başa dönüyor 1, sonra olaydan sonra 5, sonra 2, 6, 3 ve 7 de olay tamamlanıyor normal seyrine dönüyor. (Bilmem anlatabildim mi?) Bu biraz yordu açıkçası. Ama karakterleri de oyuncuları da sevdim. Gerilimin hakkını da verdi. On bölümünde hikayeyi anlatıp toparlamaları da artıydı benim için. Ben sevdim. 

Ayrıca başrol erkek karakterin D.O ve Baro karışımı bir şey olduğu da gözümden kaçmadı. :D Krystal (başrol kız) de iyiydi. (Kendisini f(x) den tanıyoruz.) Biraz daha sert olmasını beklerdim ama  tatlıydı.

(Gifler alıntıdır.)


31 yorum:

  1. Dark isimli dizide o geçişleri çok yaşamıştım ben:-)) Resmen beyni yakma seviyesine getirmişti. Tanıtım için sağ olun:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dark dizisi de izlenecekler listemde. :) Bakalım o nasıl yoracak? :)

      Sil
  2. Ben bu diziyi severek izlemiştim. Hatta tavsiye bile etmiştim. Güzel diziydi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sevdim. Sadece bazı olaylar yorucuydu. :) Belki sende görmüşümdür diziyi. :)

      Sil
  3. Blogunuza girer girmez 2020'nin en iyi dizilerinden birini görünce çok mutlu oldum (Yani benim için öyle :D) 2020'de izlediğim en iyi gerilim dizisiydi. Zaman sıralaması dediğiniz gibi yorucuydu ama yine de çok severek izledim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de beğendim diziyi. Gerilimi sevdiğim için keyifliydi. :)

      Sil
  4. Bakayım ben bu diziye merak ettim :)

    YanıtlaSil
  5. Güzel gibi duruyor, bakalım... 😎

    YanıtlaSil
  6. ooo gerilim severim, askerli pek izlemesem de ama olabilirmiş eveey güzel gibi, şu zaman olayı evet yaa ileri geri bazen kafamızı fena karıştırıyorlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında gizem barındırmıyor bu düzensiz olaylar. Ama güzel

      Sil
  7. Dizi ilgimi çekti, bir bakacağım :)

    YanıtlaSil
  8. Karakterler çok sevimli, merak ettim doğrusu 😍

    YanıtlaSil
  9. Hiiiç aklımda olmayan bir diziydi fakat gerilimle bezenmiş her tür ilgimi çok çekiyor. Bunu da vakit bulursam izlemeye çalışacağım :)

    YanıtlaSil
  10. Oğlan çok tatlış yaaaaa, benimle yaşıt oluşu da kalbimi kırıyor, çok baby face yaaa :D Dizi çok dikkatimi çekmedi ama belki izlerim. Emeğine sağlık^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cidden çok çocuksu duruyor 😂 Ama dizide aklı başındaydı 😂

      Sil
  11. Ben bunu babamla izledim hahaha artık ailecek kore dizileri sarınca oturup izliyoruz. 😂😂 Bu da güzel dizilerden biriydi bence. 💯💯💯💯 Diyorum ahhahaha

    YanıtlaSil
  12. Dizi arayışında olduğum bir zamanda çok iyi denk geldi. Merak ettim açıkçası hemen başlayacağım 😊

    YanıtlaSil
  13. Kore asker dizilerini pek listeye eklemem ama bunu ekleyeceğim yorumlarda dahil yazında ilgi çekici geldi :)

    YanıtlaSil
  14. Bunu izleyeceğim oyuncu kadrosunu çok beğendim😊

    YanıtlaSil
  15. Keyifli seyirler şimdiden. :)

    YanıtlaSil
  16. aa çok güzelmiş tam bana göre. zaman geçişleri öyle karışık olunca yorucu olur evet. ama olsun bakarım ben inşallah :)

    YanıtlaSil

Tasarlamak gerçek bir şeydir; açığa vurulmuş düşler denenmiş demektir.
(İnci - John Steinbeck)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...