27 Şubat 2022 Pazar

(BCP - Şubat) All of Us Are Dead (Dizi Tanıtım ve Yorum)

BCP (Blogları Canlandırma Projesi) kapsamında bir yılı ardımızda bıraktık. Bu yıl da etkinliğimize devam ediyoruz. Etkinlik için her ay bir tema belirliyoruz ve o temaya uygun film-dizi-kitap üçlüsünden en az birini izliyor-okuyoruz. Ay sonunda yorumlarımızı yayınlayıp, birbirimizin bloglarını ziyaret ederek trafiği ve aktifliği arttırmayı planlıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayın. Etkinliğe katılmak isterseniz yorumlarda belirtin. :) (Etkinliğe katıldıysanız diğer üyelerin yazılarına yorum bırakmayı unutmayın.)

Şubat ayının teması; İnce Kitap - Kısa Film - Kısa Dizi. 
12 bölüm
Yağmurlu bir gece...
Bir lise öğrencisi yaşıtları tarafından zorbalığa uğradığı sırada zombiye dönüşür ve zorbalık yapanlara saldırıp ardından çatıdan düşer. Sonrasında bir lisenin laboratuvarındaki bir farenin ısırdığı öğrenciyi hapseden öğretmenin, aslında zombi belirtileri gösterip çatıdan düşen öğrencinin babası olduğunu öğreniyoruz. Fare tarafından ısırılan kıza zombi virüsünün bulaştığını düşünen (O kısmı tam anlayamadım. Öğrenciye aşı yaptı ama virüs bulaştırmak için mi, virüs bulaştığını düşündüğünden sakinleştirmek için mi?) zeki olmasına rağmen etik kuralları hiçe sayan öğretmen, bu öğrenciyi gözlemleyerek virüs hakkında bilgi sahibi olmaya çalışıyor. Tabi okul ve öğrenciler; ortadan kaybolan iki öğrencinin yokluğunu fark etseler de, böyle bir virüsün tehdidinden habersizler. 
Virüse maruz kalan öğrenci, hapsedildiği yerden kaçıyor ve hastaneye kaldırılıyor. Bu süre zarfında okulda yayılmaya başlayan virüs ile birlikte hayatta kalma mücadelesi veren öğrencilerin başlarına gelenleri izliyoruz.
Dizinin odak noktası hayatta kalmaya çalışan bir avuç öğrenci. Bunlar arasında olan başrol oğlumuz; komşusu ve sınıf arkadaşı olan başrol kızımızdan hoşlanıyor, başrol kızımız başka bir çocuktan. O çocuk ise başka bir kızdan. Karşılıksız aşklar, dostluklar, benciller, fırsatçılar... Daha ne olsun. 
Ara ara öğrencilerle bağlantısı olan kişilerin salgın sırasında başlarına gelenleri, virüsü kimin-neden ürettiğini, virüsün yayıldığı bölgenin tecrit edilmesini, hayatta kalanların bu bölgeden ayrılmaya çalışmasını ve bölgenin kaosa sürüklenmesini de görüyoruz.
Oyuncuları ve diziyi sevdim. Dizideki arkadaşlık vurgusu çok güzeldi. Başrol kızımızın konuşurken dudaklarını kıpırdatma zahmetine girmeden konuşması biraz rahatsız ediciydi. Dizinin her bölümünde de mutlaka yüreğimi hoplatan en az bir sahne oldu. Bölüm finalleri çok iyiydi.  :) Her dizinin olmazsa olmazı bencil (pembe kazaklı) kız her ağzını açışında beni deli etti. Hiçbir şey yapmayıp sürekli söylenen, diğerlerini aşağılayan tiplerden biriydi. Terlikle ağzına vurasım geldi. :) Dizide zombilerle karşılaştıklarında kaçmaya çalışırken çekilen bazı sahneler çok sağlam değildi. Ama çok da göze batmadı. Saçma olduğunu düşündüğüm mesele, helikopterle okulun çatısına gelen güvenlik güçlerinin başka hayatta kalan var mı diye araştırma zahmetine girmeden çatıdaki tek kişiyi alıp gitmeleriydi. Yine de diziyi de finali de sevdim. Ne saç baş yolduracak kadar merakta bıraktı ne de ikinci sezonu görmezden geleceğiniz kadar doyurucuydu.
(Gifler alıntıdır)

45 yorum:

  1. Kısa dizileri zaten çok severim, konusunu da begendim, sen de beğenmiş gibisin. Bir vakit bulunca izlemek isterim. Çok güzel bir yorum olmuş, emeğine sağlık: )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sevdim diziyi. Umarım sen de seversin. :) Teşekkür ederim. :)

      Sil
  2. Zombi konusu pek ilgimi çekmiyor. Oyuncular belki güzel oynamıştır ama vakit ayırmak ister miyim bilemedim. Tanıtım için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zombi konusunu sevmiyorsan bence es geçebilirsin. Her ne kadar arkadaş vurgusunu güzel olsa da bol miktarda zombi mevcut dizide. :)

      Sil
  3. Yeğenim izlemem için zevkle önümde engel olduğu için izleyemiyorum :D Beyefendi evine gitmeye tenezzül etiği bir dönemde izleyeceğim :) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D çok güldüm ya. Evde küçük varken izlemek neredeyse imkansız. Gizli kaçak izlemeye çalıştığında sanki kokusunu alıyorlar 😂

      Sil
  4. Diziyi ben de beğenmiştim. Zombili dizileri-filmleri seviyorum. Eğer izlemediysen Yoo Ah In'in ve Park Shin Hye'nin başrol olduğu Alive filmini izlemeni öneririm. O filmde de zombiler vardı. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ne zamandır o filmin adını hatırlamaya çalışıyorum. 😂 Afişlerine rastlamıştım ama filmin adını unutmuştum. İyi oldu hatırlattığın. Teşekkürler 😊

      Sil
  5. Son bir kaç senedir bu konu revaçta. Kore dramasının en büyük artısı karakterleri benimsetebilmesi. Ne kadar yaşlı, ne kadar genç olsa da karakterlerin şapşal ve sevimli bir taraflarına mutlaka şahit oluyorsun izlerken. :) Kurgu da biraz iyiyse, bırakmak zor oluyor.

    YanıtlaSil
  6. Şu zombi konusunu korelilerin daha iyi yaptığına kanaat getirdim :) Train to busan ve Kingdom vesilesi ile. Hâlâ Kingdom'un 3.sezonunu bekliyorum, bakalım gelecek mi :). Okul ile sınırlı kalınması eksiklik hissi bırakıyor biraz , değerlendirmek lazım yine de, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kingdom ı geçen sene izlemiştim sanırım. Devamını ben de merak ediyorum. Virüs okul ile sınırlı değil. Belli bir bölgeyi neredeyse tamamen yok ediyor ve bu bölge tecrit edilerek dışarıya yayılmasına engel olmaya çalışıyorlar. :)

      Sil
  7. Keyifle okudum. Ellerinize sağlık. :) Bu dizinin fan videolarını her yerde görüyorum. Zombi tarzı şeyler pek bana hitap etmiyor ve açıkçası bu tarz Kore yapımlarında seyirciyi aptal yerine koyan çok sahne oluyor. O yüzden pek seyir keyfi yaşayamıyorum. Geçen Midnight filmini izledim ve oradaki karakterlere kızmaktan bir hal oldum. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef ki bazen kurgu sebebiyle bazense saçma oyuncu seçimleri sebebiyle çekilmez olabiliyor. Bu tema herkese hitap etmiyor dediğin gibi. :)

      Sil
  8. zombi virüsü müü, oleey, izleriim, not aldım, pekiii :)

    YanıtlaSil
  9. heeey şubatı yazanlar, görebildiklerim şunlar, acaba başka var mı, varsa söylesenee :) sude, sessiz gemi, bonheur, duygu, okurix, deep, bez cadıları :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şule uzundere de yazdı. Şimdilik bu kadar. :)

      Sil
    2. tamam pekiii, buffiy de yazmış :) ya sude yazmıştı diye biliyom da göremedim yazısını, sen görmüşmüydün :)

      Sil
    3. Sen yorumda bahsedince gidip baktım ama yok. :)

      Sil
  10. İzlediğim en iyi zombili dizi olmasa da yine de fena değildi :) O pembe kazaklı kıza bende çok gıcık oldum çok sinir bozucuydu :D Bir de o bir türlü ölemeyen kötü çocuk vardı ya o da çok sinirlerimi bozdu :D Son cümlene de kesinlikle katılıyorum :) Emeğine sağlıık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay sorma, her defasında bu kez işi bitti diyorum ama geri geliyor. :) Dizi güzeldi ya. Yukarıda bahsettiğim gibi zombilerle döğüş sahneleri çok iyi olmasa da ben sevdim diziyi. :)

      Sil
  11. Okul içerikli yayınlar ilgimi çekiyor genellikle, fırsat bulursam bi bakayım, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zombi temasını seviyorsan olabilir. Dizi türünün en iyisi olmasa da altını çizdiği dostluk vurgusuyla kendini sevdirdi. :)

      Sil
  12. Dizi güzeldi ama koca okuldaki tüm öğretmenler teki hariç sağır ve şuursuz mu diye sinir oldum, bu arada aşı değil yatıştırıcıydı fare ısıran kıza yaptığı, dönüşümü geciktiriyormuş deneylerine göre, insan ailesini deney faresi gibi kullanabilir mi? dünyada olmayacak şey yok tabi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhtemelen dediğin gibi yatıştırıcıydı. Dizi sorumsuz öğretmen ve okul yönetimine de güzel dikkat çekmiş. Gerçekten çok umursamazlardı. Öğretmen oğluna yapılan zorbalık sebebiyle deneyler yapmaya başladı. Belki de oğlunu kaybetmemekti amacı ama kurallar konulmasının bir sebebi var. Duyarsız davranışları felakete sebep oldu.

      Sil
  13. Ben de sevdiiim, zombili de olsa başka bir şey de olsa arkadaşlık konusunu öne çıkarmalarını çok seviyorum ben. Tez zamanda ikinci sezon gelse de izlesek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkinci sezonda nasıl bir yol izleyecekler merak ediyorum. İnşaallah batırmazlar. İnşaat alanında kalan çocuk kesin ölmedi. Yorum yazarken aklıma beliren senaryo; Belki de askerler o çocuğu bulup üzerinde deney yapmaya kalkacak ve bizim asi grup onu kurtarmaya çalışacaktır. :))))

      Sil
  14. Bu dizi epey izlenmiş ama benim ilgimi çekmedi.Şimdilik diyeyim çünkü zamanla izlemeyi sevdiğim türler değişiyor😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman zaman insanın ilgisi farklı bir türe kayabiliyor. :)

      Sil
  15. Ay geçen gün YouTube da klibine denk geldim. Gerçekten mutlaka izlemeliyim dedim. Bayağı beğendim çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım beklentini karşılar. Keyifli seyirler. :)

      Sil
  16. Bir kitaptan uyarlanmış olabilir mi acaba ya? Sanki buna çok benzer bir kitap arka kapak yazısı okudum gibi bir his içindeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. .Şimdi baktım. Kitap değil de Now at Our School adlı webtoondan uyarlanmış. :)

      Sil
  17. Zombi dizi filmlerini çok seviyorum o yüzden buna da heyecanla başlamıştım. Aslında dediğin gibi hem arkadaşlık teması güzeldi hem de sürükleyiciydi. Ancak bir yerden sonra yarım bırakmıştım ben. Zombi dizilerinde biraz kolaya kaçılmaya başlandığını düşünüyorum, yeni bir şey katmaya çalışmıyorlar. Bir grup insanın oradan oraya koşturmasını izliyoruz sadece. Belki anlatılan dönem değiştirilebilir, artık patlak anı değil de sonrası anlatılabilir. Ya da biliçli yayılıyorsa yayan kişinin motivasyonu daha farklı ve derince işlenebilir. Çok uzattım haha Biraz beklentilerimin altında kalmıştı dizi ama zombi temasını sevenler için güzeldi gerçekten. Eline sağlık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son bir kaç senedir bu tema üzerine pek çok dizi-film yapıldığı için sıkılman normal. Bir süre sonra birbirini tekrar etmeye başlıyorlar. Yine de bu dizideki samimi ortamı ve dostluk bağını sevdim ben. Teşekkür ederim. :)

      Sil
  18. Zombili işleri pek sevmiyorum. Hele böyle çok hızlı koşan zombiler beni çok geriyor. Gerçek hayatta olsalar ilk ölenlerden biri ben olurdum hahaahhaha :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haaaa. Çok güldüm yorumuna. 😂 Belli olmaz can tatlı. 😂

      Sil
  19. sude de yazdı bugüün, bu ay verimli oldu :)

    YanıtlaSil
  20. Güzelmiş dizi, zombili şeyler izleyen bi tip olsam atlardım. Tanıtım ve bolca gif için teşekkürler. Emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanlı sahnelerinden dolayı herkese hitap etmiyor. Teşekkür ederim. :)

      Sil
  21. zombi filmlerini severiim izlerim o yüzdeen koreliler korku gerilim bilimkurgu filan hepsinde çok iyi işler çıkartıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle haklısın. Araya serpiştirilen bir kaç komik karakter dizileri daha çok sevdiriyor insana. :)

      Sil
  22. Bu dizi hakkında olumsuz yorumlar okumuştum ama yine izlemeyi düşünüyordum. Yorumundan sonra listemin üst sıralarına aldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi sayılmasa da arkadaşlık ve sadakat meselelerinin altının çizilmesini sevdim ben. :)

      Sil

Tasarlamak gerçek bir şeydir; açığa vurulmuş düşler denenmiş demektir.
(İnci - John Steinbeck)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...