19 Nisan 2021 Pazartesi

Birbirinden Güzel Çocuk Kitapları (Alışveriş ve Yorum)



Öncelikle üzücü bir haberle başlıyorum. Ailecek Korona olduk. Çok sıkı tedbirler aldığımız halde sonunda bize de bulaştı. Cumartesi test yaptırdık. Pazar günü hemen ilaçlarımız geldi. Şuan kendimi biraz iyi hissediyorum. O nedenle blogda bir güncelleme yapayım dedim. Hastalık hakkında yaşadıklarımızı not alıyorum. İnşallah iyileştikten sonra düzenleyip yayınlayacağım. Bu hastalık bir gün hepimize bulaşacağı için bir ön bilgilendirme olur diye düşündüm. Bulaşıcılığın arttığını haberlerden duymak kolay. Ama buna şahit olmak şok edici. 

Şimdilik aldığım çocuk kitaplarının bir kısmını paylaşacağım. Çünkü henüz hepsini okuyup yorumlamadım. Klasiklerin çocuklar için olan kitaplarından aldım beş tane. Bu seri öyle geniş ki! Beğenirsem seriyi almaya devam edeceğim. Birinci sınıfa giden yeğenim için biraz kalınlar. Ama ikinci sınıfta okuyabilir muhtemelen. Ya da şimdiden ben onlara okumaya başlarım.




Minik bir penguen olan Paytak, kuş yavrusu olan iki arkadaşı ile oynamayı çok seviyor. Bir gün onları uçma dersleri alırken görünce kendisi de uçmak istiyor. Başarısız denemelerinin ardından arkadaşları yardımıyla uçmanın nasıl bir şey olduğunu deneyimliyor. Pek hoşuna gitmiyor uçmak. Bu sırada vardıkları Penguen Adasında kendisi gibi penguenleri görüp, penguen olmanın eğlenceli yanlarını keşfediyor. Çok tatlı resimleri var. Çocuklarla resimleri yorumlayıp seslendirmek eğlenceliydi. İki yaşındaki yeğenim bile resimlerini sevdi.



Dinozor meraklısı yeğenim için aldım tabi. Çizimleri çok tatlı ve kitap büyük boy. Kitap, triceratops oyuncağı ile oynayan ve onu arkadaşı olarak gören bir çocuğun triceratopsu bize tanımasını konu alıyor. Mesela "Arkadaşımın bir gagası var ama o bir kuş değil" diyor ve o sayfaya bir ağacın dalına tüneyen dev gibi bir triceratops resmi çizmişler. Çok tatlı ve eğlenceli. Okurken çocukların bu resimlerle çok eğlenceğine eminim. Ve biz dört yaşındaki yeğenimle bayıldık. Resimlerine çok güldük. Serinin diğer dinozorlar için olan kitapları da var.


Büyük boy ve çizimleri çok güzel bir kitap daha. Suaygırı olmaktan memnun olmayan yavru bir suaygırının çıktığı orman yolculuğu anlatıyor. Macera boyunca farklı hayvanlarla karşılaşıyor ve şarkı söyleyerek farklı bir hayvan olmak istediğini söylüyor. Diğer hayvanları taklit ederken tekrar tekrar başarısız olsa da sonunda kurtardığı bir keçi sayesinde suaygırı olmanın güzel yanlarını keşfediyor. Kitabın anlatmak istediği çok güzel ama beni rahatsız eden mevzu neredeyse her sayfada "Bana suaygırı deme. Onlar sıkıcı" cümlesini kurması. Bu isyanın kitabın temel konusu olduğunun farkındayım ama çok fazla tekrar etti sanki. Yeğenim de ara ara "Suaygırı ne zaman mutlu olacak? diye sordu.



Bir hevesle aldım ama okul öncesi için eğitici anlamda pek yaşına uygun olmaz, biz de çıkartmaları ile eğleniriz, diye düşünmüştüm ama çok eğlendik. Kitapta haritalar var ve dinozor yapışkanlarını yapıştırmaları gereken boşluklar bırakmışlar. Yerlerine yapıştırmak la uğraşmadık, farklılıklarını inceledik.
Bu kadar eğleneceğimizi tahmin etmiyordum. Birbirinden farklı dinozor resimleri çok ilgimizi çekti. Özellikle isimlerinden bilmeceler uydurduğumuz bölümü çok daha eğlenceli idi. Bu dinozorların isimlerini uzun süre unutmayacağımıza eminim. İşte uydurduğumuz dinozor isimleri ile bilmeceler;

- Don giyen iguanaya ne denir? (İguanodon)
-Torba savuran dinozora ne denir? (Tarbosaurus bizim deyişimizle Torbasavrus)



Kitabın çizimleri çok tatlı. Oyun oynamaktan kirlenmiş ve yorulmuş dört farenin banyo yapıp yatağa yatma maceralarını anlatıyor. Tabi dört kardeş olduklarından banyo fırtınalı bir denize, çıkılan merdivenler birer kaydırağa dönüşüyor. Anlatım tarzı da şiir gibi.
"Yıka bıyıkları bir kere.
Yıka bıyıkları iki kere." 

"Öp dedeyi bir yanağından,
Öp dedeyi iki yanağından."

Yeğenlerim bu tekerlemeleri çok sevdiler. Sürekli tekrarladık birlikte.


38 yorum:

  1. Öncelikle çok geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim. Seçkiler den küçük çocuğum için istifade edeceğim. Çok teşekkürler😊🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Şimdiden keyifli okumalar, iyi eğlenceler. 😊

      Sil
  2. Çok geçmiş olsun:(( Umarım en kısa zamanda ailecek sağlığınıza kavuşursunuz, acil şifalar.

    YanıtlaSil
  3. Çok geçmiş olsun. Bu kitaplara bakayım ben merak ettim emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Sevimli kitaplar. Umarım beğenirsin.☺️

      Sil
  4. Geçmiş olsun hepinize. Gerçekten hızlı yayılıyor virüs. Memlekete gidip döndüğümde kardeşimin de yakalandığını öğrenmiştim. Bana bulaştı mı bilmiyorum, öğrenince evden çıkmadım, hastaneye de gitmedim. Belirti olmadıktan sonra gitmem de.Kardeşim de hafif atlattı şükür.
    Kitaplar çok güzelmiş. Bizim zamanımızda yaşımıza uygun ve resimli Cin Ali falan vardı ancak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol. Cin Ali bir de Ayşegül kitapları vardı. Şimdi o kadar çok ki, yeğenlerime kitap seçerken neyi alacağımı şaşırıyorum. 😊

      Sil
  5. Çocuk kitaplarını ben de çok seviyorum, tabii kendim için alıyorum başkası için değil :D

    YanıtlaSil
  6. Çok çok geçmiş olsun. Umarım bir an önce sağlığınıza kavuşursunuz. 🙏🏻
    Öneriler için teşekkürler :) Emeğinize sağlık 🌸

    YanıtlaSil
  7. Kitapların hepsi çok şirin görünüyor <3
    Hepinize geçmiş olsun. Biz geçirdik; ama hastalığı anlamak çok zor. Hem belirtiler bakımından hem de zor ya da kolay geçirmek bakımından o kadar farklı oluyor ki kişiden kişiye. Umarım çok zorlanmadan geçirirsiniz hepiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Gerçekten zor. Bir anı, bir anını tutmuyor insanın. 😔

      Sil
  8. verne kitaplarını okudum, hepsi güzel tabii, diğerleri aklımda olsun, ya izlemediyseniz "iyi bir dinozor" filmi çokzel. geçmiş olsun tekrardan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi Bir Dinozor filmini izlemedim. Ama izleriz inşallah. Teşekkür ederim. ☺️

      Sil
  9. Geçmiş olsun. Umarım tez zamanda iyileşirsiniz.
    Kitaplarda çok güzel. Tam bizlikler aslında.

    YanıtlaSil
  10. Çok geçmiş olsun. İnşallah bir an önce ailecek zorlanmadan atlatırsınız bu hastalığı.
    Çocuk kitaplarını seviyorum :) Tek şikayetim fiyatları :/ Kendim için almama engel oluyorlar, onlar yerine başka kitapları tercih ediyorum :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Çocuk kitapları için de indirimleri takip etmek gerek. İndirimde bulunca kaçırmamak lazım. 😂

      Sil
  11. Çok geçmiş olsun. Insallah evinizde hastaneye yatmaniza gerek olmadan bugünleri atlatın.
    Çocuk kitapları bazen büyüklere de hitap ediyor arada okusam mi.diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. İnşallah.
      Çocuk kitapları insanı mutlu ediyor. Ara ara açıp resimlerine bile bakmak iyi geliyor.😊

      Sil
  12. Geçmiş olsun, çok üzüldüm. Umarım bir an önce iyileşirsiniz, kısa zamanda atlatırsınız. Çocuk kitaplarını çok severim, bana iyi geliyor:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. 😊 İnsanın ruh halini bile değiştiriyor çocuk kitapları.

      Sil
  13. Çok geçmiş olsun. Umarım ailecek hafif atlatırsınız. Biz çok şükür henüz yakalanmadık ama çember her geçen gün daralıyor sanki. Sayılar hiç bu kadar yüksek olmamıştı. Aşılanmayı hızlandırsalar keşke. Belki o zaman yayılma hızı düşer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulaşma konusunda ne kadar hızlı olduğunu görmek şok edici. Halbuki öyle sıkı tedbirler almıştık ki... Teşekkür ederim.

      Sil
  14. Çok geçmiş olsun, umarım kalıcı bir sorun olmadan atlatırsınız. D Vitamini, zencefil ve zerdeçal tüketimi bizim hafif atlatmamızı sağlamıştı, belki size de yardımı olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Hepsini kullanıyoruz. 😊

      Sil
  15. Çok güzeller biz bile okuyabiliriz😂

    YanıtlaSil
  16. Geçmiş olsun . Güzel öneriler var. Özellikle dinozor kitapları yeğenimle favorilerimiz. Çocuk kitapları demişken D&R da güzel indirimler var bakmak istersen ;)

    YanıtlaSil
  17. Çok geçmiş olsun. Umarım en hafif şekilde atlatırsınız.

    YanıtlaSil
  18. iyisin demiiii. bcp nisan yazdııım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok daha iyiyim Allah'a şükür. Ben bu ay tembelim. Ama bir şeyler ayarlayacağım artık. 😊

      Sil
  19. baksanaaa, bez cadıları bizim insta grubuna üye değilmiş, bcp için, ben üye sanıyodum, haberleri alamıyorum, iletişim sorunum var deyince o zaman anladım grupta olmadığını. o da insta grubuna girmek istiyor, bak bcp nisan yazımda var yorumu (oh yoon joo), alsana onu da gruba :)

    https://www.instagram.com/p/COGfIYWrFVr/?igshid=vnxpwg5spwej

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bez Cadıları yeni açtı Instagram sanırım. Ben bugün gördüm. Şimdi ekliyorum BCP grubuna. Haber verdiğin için teşekkürler. 😊

      Sil

Tasarlamak gerçek bir şeydir; açığa vurulmuş düşler denenmiş demektir.
(İnci - John Steinbeck)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...