30 Ocak 2018 Salı

Koe no Katachi - A Silent Voice (Anime)














İlkokul döneminde sınıflarına gelen işitme engelli bir kızın, sınıftakilerin hayatlarını nasıl değiştirdiğini izleyeceksiniz iki saat boyunca. Yer yer karakterlerin pişmanlığını gizlemek adına girdikleri sinir krizlerini, yer yer ''ben cici bir kızım suçsuzum'' ayaklarına yatıp, göz yaşı dökerek masumiyet boyasıyla kendini acındırmaya çalışan güvenilmez karakterleri ve çoğunlukla pişmanlık karanlığında boğulmak üzere olan bir çocuğun yaşamdan vazgeçişine şahitlik edeceksiniz. Bu bir anime ama inanın bana izledikten sonra sizi bir hayli düşündürecek.








Sınıfın haylaz çocuğu Ishida ve arkadaşları, sınıflarına yeni gelen bu işitme engelli kızımızla sürekli uğraşırlar. Başlarda  kızımızın yanında yer alan bir kaç kişi zamanla onu dışlamaya başlar. Sınıfta gördüğü zorbalığa rağmen onlarla arkadaş olmaya çalışan kızımız, bir süre sonra ailesi tarafından okuldan alınır. Tek suçlu kendisi olmamasına rağren günah keçisi ilan edilen Ishida nın görkemli günleri geçmişte kalır ve bu kez aynı zorbalığa kendisi uğrar. İşte o zaman yaptıklarının ne denli acımasızca olduğunu farkeder.
Sonrasında lise hayatında zorbalık yaptığı kızımızla tekrar karşılaşmasını, Ishida nın pişmanlık dönemini  ve birşeyleri düzeltme çabasını izliyoruz.

















Bu anime konu ve anlatılmak istenen ders bakımından Ölmek İçin Onüç Sebep kitabını anımsatıyor. Dikkat edin! Önemsemediğiniz, kendinizi eğlendirmek için yaptığınız o küçük yaramazlıklar, birilerinin hayatının sorunu (belkide sonu) haline gelebilir. Buna siber zorbalık da dahil. Klavye arkasına saklanıp, bir dakikanızı harcayarak yazdığınız o çirkin yorumların karanlığı, karşınızdakinin üzerinden bir gün, bir hafta, bir yıl, bir ömür kalkmayabilir.




Bu karakteri çok sevdim.Kim olduğundan bahsetmicem ama tam olarak evde beslemelik bişey. Patavatsızlıkları, haylazlıkları, fedakarlıklarıyla öylesine sevilesi ki.




(Resimler ve gifler alıntıdır.)







2 yorum:

  1. Bir Silent Voice'u bir de Your Name'i çok sık görüyorum. İkisi de çok beğeniliyor ama ben henüz izleyebilmiş değilim maalesef. Yorumunuzu paylaştığınız için teşekkürler, izlenecekler listesinde birkaç basamak daha yukarı çıktı :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki saatlik bir anime olduğu için bir süredir erteliyordum. İzlediğime memnunum. İzledikten sonra pişman olmayacaksınız. Yorum için teşekkürler :)

      Sil

Tasarlamak gerçek bir şeydir; açığa vurulmuş düşler denenmiş demektir.
(İnci - John Steinbeck)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...