3 Nisan 2021 Cumartesi

Kingdom (Dizi Tanıtım ve Yorum)


Aslında Ağaç Ev Sohbetlerini yazacaktım ama konu ütopyadan fantastiğe dönünce taslakta bırakmaya karar verdim. Diziyi izleyeli ve yorumunu hazırlayalı bir aydan fazla oldu.  Altışar bölümden iki sezon olan dizimiz, bol zombili tarihi bir Kore dizisi. Kralın genç ve hamile yeni eşi  ve onun akrabaları yönetime geçmek için tüm oyunları oynarken kral hastalanır ve su çiçeği olduğu ileri sürülerek kimse ile görüşmesine müsaade edilmez. Veliaht Prens de buna dahil. Halk arasında ayaklanma sinyalleri baş gösterince Prens, babasını görmek için gizlice kaldığı saraya girer. Tek karşılaştığı ise bir perdenin ardından gördüğü tuhaf ve ürkütücü sesler çıkaran bir canavar olur. Tabi ki yeni kraliçe ve erkanı anında olaya müdahale edip, Prensi tehditvari bir tavırla dışarı çıkarırlar.

Adı duyulmuş bir doktorun gizlice kralla görüştüğünü öğrenen prens, korumasıyla birlikte kimseye haber vermeden doktoru bulmak için düşer yollara. Peşinden gelen kraliçenin adamlarından habersizdir. Doktor ise Kralı tedavi etmeye çalışırken yaralanan ve ölen yardımcısıyla çalıştığı hastaneye döner. Ölüleri zombiye çeviren virüsü de beraberinde getirir. Hastanede işler karışır ve ortalık savaş alanına döner. Doktoru aramaya gelen Veliaht Prens ve koruması  doktorun yerinde sürüyle ceset bulunca, Valilik; suçluyu yakalama derdine düşer. Cesetleri bulundukları yerden çıkarmanın bedelinden ise henüz haberleri yoktur. Böylece salgın baş gösterir. (İlk 1,5 bölüm)

Bir Veliaht, bir koruma, bir doktor, ödlek bir vali ve savaşmak konusunda yetenekli gizemli bir adam. Bir yandan salgının yayılmasına engel olmaya çalışırken, bir yandan saray oyunlarıyla uğraşacaklar.

İlk başta Prens konusunda pek emin değildim. Pısırık mı, kurnaz mı, cesur mu, ihtiyatlı mı anlamak zordu. Ama sonrasında ne olduğunu az çok anlıyoruz. Bu konudaki fikrimi spoiler olmaması için söylemeyeceğim. Ama ben diziyi sevdim. Zombi dizileri izlemeyi mideniz kaldırıyorsa, izlenebilir, güzel dizi. İkinci sezon finali  yeterli bir finale sahip ama üçüncü sezona hazırlık yapmak adına devam edbileceği şekilde bitirdiler.

Son bir not ; kadınları asla küçümsemeyin. Krallık kurup, yok edecek potansiyele sahipler.

Tüm oyunculardan uzun uzun bahsetmeyeceğim. İki tanesine değinip yazıyı bitireceğim.


Kralı tedavi eden meşhur doktorun yardımcısı olan kızımız (Bae Doona), ayrı bir şekilde büyüyen iki kardeşin masa tenisinde bir grup oluşturmak zorunda kalıp, yarışmalara katıldıkları As One filminde başroldü. Film hakkında pek bir şey hatırlamıyorum, çok uzun zaman oldu.Master of Study dizisinde de vardı sanırım. İdealist ve tecrübesiz bir öğretmeni oynuyordu yanlış hatırlamıyorsam. Kingdom da oyunculuğu güzeldi. Taht kavgası yapan iki taraf arasında objektif kalma çabaları kalbimi kırsa da sevdim.



Başrol prensimiz (Ju Ji-hoon), gözüme tanıdık gelse de nereden tanıdığımı çıkaramadım. Meğer Goong (Düşlerimin Prensi) dizisinde de baş rol Prens Shin miş. Goong dizisi benim ilk göz ağrılarımdan. Sanırım Türkiyede dublajlı olarak yayınlanan ilk Kore dizilerindendi. (Üst soldaki Goong dizisinden. Sağdaki Kingdom dizisinden.) O dizide çok uyuşuk ve sakin tavrından dolayı sinir olmuştum. Kingdom da başlarda karakterini okumakta zorlansam da sonradan toparladı bir nebze. Oyunculuğu mu böyle yoksa ona yazılan karakterler mi, emin değilim.

34 yorum:

  1. Kesinlikle katılıyorum kadınları asla küçümsemeyin sözüne :)

    YanıtlaSil
  2. Düşlerimin Prensi benim de ilk izlediğim Kore dizisi sayılır. Saraydaki Mücevher' i yarım yamalak izlediğim için saymıyorum.
    Kadınların potansiyeli diyince aklıma hep Mishil geliyor. Yaptığı her şeye rağmen sevdiğim bir karakterdi. Rolünü çok iyi yaptığından sanırım. Tanıtım güzeldi. Zombi hikayeleri pek ilgimi çekmiyor ama belki izlerim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mishil güçlü kadın karakterinin kanlı canlı hâli gibiydi. Zekasıyla insanı kendine hayran bırakıyor. O rol ile devleştiğini iddia edebilirim. Dokman da zeki ve güçlüydü. :)

      Sil
  3. Konusu çok değişikmiş, daha önce hiç hem tarihi hem fantastik türünde olan bir Kore dizisi izlememiştim. Beğenmene sevindim, belki ben de bir şans verebilirim 😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son bir iki senedir tarihi-fantastik diziler yayınlanıyor. Benim de ilk seyredişim. Mükemmel değildi ama fena da değildi. ☺️

      Sil
  4. Sürükleyici kendi çapında. Daha önce uzun soluklu, saray entrikalarının dibine vuran tarihi dizileri izlediğim için bu diziye çok iyi diyemeyeceğim. Ama zombi ve salgın hastalık konusunda sürükleyiciydi. ☺️

    YanıtlaSil
  5. Kore dizileriyle hiç aram yok benim. 🙄

    YanıtlaSil
  6. Kadınları asla küçümsemiyoruz, tabi hem saygı hemde sevgimizden :-) Tarih boyunca medeniyetlerin kuruluşundan yok oluşuna kadınların rolü ve etkisi bilinen bir gerçek 🙏 Tarihi olmasının yanısıra fantastik bir diziye benziyor ve ilgi çekici, teşekkürler öneri için 🙏 ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef ki bazılarımız bunu unutma gafletine düşüyor. 😔 Teşekkürler yorum için.

      Sil
  7. ah ah izlicem bunu aklımda, ne zamandır listemde, çok sevceğimi de biliyom yani :) haftasonu duyurmuştum senin çekilişi, olmuştur belki gelenler işallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim duyuru için. Umarım beğenirsin.

      Sil
  8. Afişten de ilk giften de başrolün kim olduğunu çıkartamamıştım kimmiş meğer :)) Konusu epey ilginç aslında. Değişik bir birleşim olmuş. Sezon olayı da ancak Netflix dizisi olmasından dolayı geliyor sanırım :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana fazla kısa geldi. Alışkınım uzun tarihi dizilere. 😂 Ben de ilk defa tarihi ve fantastiği bir arada izledim k-drama olarak. :)

      Sil
  9. Çok enteresanmış konusu.. Düşlerimin Prensi dedin ben ona hiç bakmamışım, inceleyeceğim. Ama ben de daha bugün bir dizi bitirdim bitirdim, harikaydı "Something in the rain" <3 tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Criminal Mind dizisinin Kore yapımına başladım. Oyunucları çok sevsem de, Amerikan yapımını uzun süre izlediğim ve karakterleri benimsediğim için biraz zorluyor beni. :) Önerdiğin diziye bakacağım. :)

      Sil
    2. aaa, criminal minds kore mi çevrilmiş aaa saol yaa :)

      Sil
    3. 2017 yapımı sanırım. :)

      Sil
    4. hımm pikim, bir ton dizi var ya kaçırmışım bunu arada demekki :) bi de, iyisin ama de mii :)

      Sil
    5. https://www.dizigom1.com/diziler/something-in-the-rain/ 2018 yapımı bu da

      Sil
    6. Momentos, teşekkürler ekledim listeme.

      Deep,Beni soruyorsan iyiyim Allah'a şükür. :) Teşekkür ederim. :) <3

      Sil
  10. Değişik bir diziye benziyor not alındı :)

    YanıtlaSil
  11. Uzun zamandır listemde bir türlü izlemeye fırsatım olmadı ama çok izlemek istiyorum :) Teşekkürler yazı içinn :)

    YanıtlaSil
  12. En kısa zamanda ben de izleyeceğim😍

    YanıtlaSil
  13. düşlerimin prensinde bana da çok uyuşuk ve sinir bozucu gelmişti bu çocuk trtde yayınlanıyordu ah mazi :D bu diziyi annem izleyip bana da önermişti aklımdaydı unutmuşum ilginç bir konusu var izleyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayattan bezmiş bir hali vardı Düşlerimin Prensi dizisinde. :) Keyifli seyirler.

      Sil
  14. Ju Ji-Hoon'u çok seviyorum. Güzel bir diziydi.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üçüncü sezon gelir bence . Final merak uyandırıcıydı. :)

      Sil
  15. Çok güzel bir yorum olmuş. Yarın gazetede!

    YanıtlaSil

Tasarlamak gerçek bir şeydir; açığa vurulmuş düşler denenmiş demektir.
(İnci - John Steinbeck)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...