29 Mayıs 2020 Cuma

The Dressmaker ve No One Lives (Film Tanıtımı)





Düşlerin Terzisi - The Dressmaker

On yaşında gönderildiği kasabaya on beş sene sonra dönen baş karakterimiz, kasabalı tarafından pek hoş karşılanmaz. Nedeni ise, birini öldürdüğü için kasabadan gönderilmiş olmasıdır. Fakat, bahsedilen olayı kendisi hatırlamamaktadır. Küçükken yaşadıklarını hatırladıkça, kasabalıların ona küçükken de pek hoş davranmadıklarını öğreniyoruz. Pek çok ülke gezmiş ve modacıların yanında senelerce çalışmış olan kızımız, pejmürde bir halde yaşayan annesinin yanına geri dönüyor. Eve çeki düzen veriyor. Bir taraftan kasabalı tarafından katil muamelesi görmesinin ardındaki gerçekleri bulmaya çalışıyor. Bir yandan da kendisinden hoşlanmasalar bile, diktiklerini gördükçe tüm kasaba kapısında sıraya giriyor. Geçmişin ve geleceğin trajedileri birbirine karışınca, aradığı gerçekler bile toparlanmasına yardımcı olmuyor. Sakin bir dram filmi isteyenler için tadında bir filmdi. Ben sevdim ve finaline bayıldım.




Herkes Ölecek - No One Lives

Kanlı sahnelerden korkmuyorsanız, bu gerilim filmi tam size göre. Film bir çiftin taşınma yolculuğu ile başlıyor. İkili, yemek yemek için durdukları bir yerde, suç çetesi ile karşılaşıyorlar. İçlerinden biri tam bir psikopat. Bu ikiliyi kaçırıp araçlarına el koyuyor. Eve getirdiği aracın bagajından beklenmedik bir şey çıkıyor; elleri ve ağzı bağlı genç bir kız; Emma. Bu kız, hakkında kayıp ihbarı bulunan, bir seneden fazla süredir aranan bir kız. Meğer bagajından çıktığı arabanın sahibi olan adam pekte masum değilmiş. Seri katil olduğu anlaşılan bu adam, Emma nın bu suç çetesinin elinde olduğunu öğrenince yeni bir av başlıyor... Çok iyi değildi ama benim gibi gerilim seven ve kanlı sahneleri kaldırabilenler için idare eder.



Dr. Dolittle ı da izledim ama hakkında ne düşüneceğimden emin değilim. Hayvanların konuşmaları çok komikti. Yine de daha ciddi bir macera bekliyordum ben. Bazı şeyleri gözden kaçırdığımı düşünüyorum.  Tekrar izleyip ona göre bir şeyler yazmak istiyorum.

Siz neler izliyorsunuz?

(Resimler alıntıdır.)

13 yorum:

  1. Merak ettim filmleri izlenecek listeme ekledim canım

    YanıtlaSil
  2. The Dressmaker çok hoş duruyor izlenebilir😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben beğendim. İnsanı boğacak kadar dramatik olmaması ve baş karakterin güçlü olması insanı filme bağlıyor. :)

      Sil
  3. İkisini de izlemedim merak ettim. Bu ara film izlemedim ama Alef dizisini izledim. :)

    YanıtlaSil
  4. İkisi de çok ilgi çekici duruyor ama ben gerilim dizilerini izleyemiyorum asla :D Bu aralar genelde 90lar çekimi filmler izliyorum ben de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dressmaker gerilim değil aslında. Çok dramatik de değil. Ama dram olarak geçiyor sanırım. ;)

      Sil
  5. düşlerin terzisi izlenesi bir film gibi duruyorrr

    YanıtlaSil
  6. 'No One Lives' filmini izlemek istiyorum ... kulağa gergin geliyor. İyi değerlendirmeniz için teşekkür ederiz.

    Endonezya selamlar.

    YanıtlaSil

Tasarlamak gerçek bir şeydir; açığa vurulmuş düşler denenmiş demektir.
(İnci - John Steinbeck)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...