pilavın iyi piştiğinden emin olun. Yoksa parçalanıyor. Benim üçgenin alt kısmında parçalanma oldu. İçine balık yerine tavuk da koyabilirsiniz ama ben köfteyle denedim. :) Güzeldi ama köfte soğuyunca sertleştiği için bekletmeden yemek en doğrusu olacaktır. (Birini ertesi gün yediğim halde çokta sıkıntı çıkarmadı. Yine de buzdolabında bekletirseniz yemeden önce mikrodalgada ısıtmanızı tavsiye ederim.) Bu tarifte dışını yumurtaya bulanıyor. Ben kenarlarını yeterince kızartmamışım, biraz beyaz kaldı. Yinede beğendim. :)
Sebzeli yumurtamıza gelecek olursak; tarifteki sebzeleri tercihinize göre değiştirebilirsiniz. (Tarif iki kişilik)
1 soğan
1 kapya biber
1 havuç
1 domates
1 patates
3-4 yumurta
tuz
Soğanı doğrayıp tavada güzelce kavuruyoruz. Kapya biberi, domatesi doğrayıp, rendelediğimiz havuç ve patatesin suyunu sıkıp tavaya ekliyoruz. Güzelce kavrulmaları gerek. Ben havuçların kıtırtısını sevdiğim için 4-5 dk yeterli oluyor. Ardından tuz ve çırptığımız 3-4 yumurtayı ekleyip güzelce karıştırıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
Farklı bir yol izlemişsin bu kez, güzel. :)) Gimbapı hep dizilerde görüyorum merak ederdim, eline sağlık.
YanıtlaSilAslında Japon tatlılarından deneyecektim ama fırsatım olmadı. :)
SilOlsun başka zaman da deneyip paylaşabilirsin. :) Ben de şunu yapmıştım, link açılır mı bilmiyorum da. Dango (Japon Tatlısı) https://www.nefisyemektarifleri.com/dango-japon-tatlisi/
SilBuna da göz atmıştım. Bir ara deneyeceğim. :) Japon tatlılarından wagashi görsel olarak çok hoş görünüyor. :)
SilAa.. gimbap merak ediyordum, gittiğim Kore lokantalarında da maalesef rastlamadım buna. Ne güzel yapmışsın bravo :))
YanıtlaSilAslında yapımı çok basit bir kaç kere denemek gerek. ::)
SilYemedim hiç beeen :)
YanıtlaSilGimbap biraz uğraştırıcı olsa da sebzeli yumurta doyurucu ve güzel oluyor.
SilValla ben evde uğraşacak enerjiye sahip değilim. Gidip yerinde yiyelim baktım yakında bir yere açılmış kore restoranı. 🙈
YanıtlaSilOrijinalinin yerini tutmaz tabi. :)
SilBu ayın en keyifli ve en emekli yazısı bu olmuş. Dizilerde en çok adını duyduğum ve gördüğüm yemeklerden bu, hep merak etmişimdir. Tam anlamıyla ellerine sağlık :))
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Uzun zamandır denemek istiyordum. :)
SilKimbapın her türlüsü güzel ya🤗
YanıtlaSilFarklı türlerini de denemek lazım. :)
Silaaaa oley yaa işte en faydalı yazı bu, sopung kore yerinde yedim, yaaa demek yani zor deyil yapması, saooool :)
YanıtlaSilYapımı kolay. Pirincin iyi piştiğinden emin olmak gerekli. :)
SilGimbap ilginç görünüyor. Uzak Doğu mutfağı ile 35 yaşında tanışmış ve çok sevmiş biri olarak farklı tarifler denemeye açığım :-)
YanıtlaSilŞimdiden afiyet olsun. :)
SilTarifi okurken ağzım sulandı ehehe :) Gimbap deneme fırsatım olmuştu ve sevmiştim. Belki evde yapmayı da deneyebilirim. Tarif için teşekkürler :)
YanıtlaSilİlk defa denedim aslında yapımı bayağı kolaymış. :)
SilEllerine sağlık çok güzel görünüyor. Ben ton balıklısını çok seviyorum ama midem uygun değilse sade de tüketmek keyifli oluyor valla :D
YanıtlaSilBende balıklı denemek istiyorum. Başka neyli olabilir acaba, bir araştırmak lazım. :)
Sil