4 Şubat 2021 Perşembe

Çıplak Gerçekler - Liliana Hart (Tanıtım ve Yorum)

Çıplak Gerçekler - Liliana Hart

 

Kitabı bitireli neredeyse iki ay olacak ve bir aydır yayınlamaya hazır bir şekilde bekliyor. Araya çok fazla yayın girdi. Sonunda yayınlayayım da, seriye devam edebileyim dedim. Nedense tanıtımları yayınlamadan devam edemedim seriye. :)  Kitap, serinin ikinci kitabı. İlk kitap için tıklayın.(Çıplak Sırlar) Gelelim kitabın tanıtım ve yorumuna;

 Gözlerinin önünde birinin öldürülmesi ve ölümün kıyısından son anda dönmek, insana bir sürü gıcır gıcır korku ve endişe getiriyor. Jaye'e olan da tam olarak buydu. Kasabadan kaçıp kimseyle konuşmamasının sebebi de buydu. Biricik dostu Jake le bile... Aylar sonra bir gece vakti kendinizi yaşadığınız tatsız olaylarla yüzleşmek için geri dönmeye ikna ettiğinizde, hoş geldin sürprizi olarak yol kenarında bir ceset bulmak pekte hoş olmuyor. Kızımızın bulduğu ceset tanınmayana kadar dövülmüş, işkence edilmiş ve bir ağaca bağlanmış.

Çıplak Gerçekler - Liliana Hart

 Jaye, bir yandan korkuların üstesinden gelmeye çalışırken bir yandan cinayet soruşturması için iş başına dönüyor. Jake ile arasındakiler ile yüzleşmek istemediğinden biraz kaçak dövüşüyor denilebilir. Gözlerinin önünde kaybettiği birine karşı hissettiği suçluluk duygusu da bir hayli ağır.  Kasaba halkının  her zaman ki sevecen(!) tavırlarını da unutmamak gerek. 

Jaye, yaşadığı trajediden kaçmak için sığındığı kulübede geçmişine dair çok daha büyük sırlar keşfediyor. İçi içini kemirirken bir soruşturma yürütmek zor. Şimdi güvenilir bir dosta her zamankinden daha fazla ihtiyacı var.

Çıplak Gerçekler - Liliana Hart

Cesette bulunan bir damga ve kasaba halkından birindeki bir dövme ikilimize ipucu verirken tehlike zilleri çalmaya başlıyor. Bu kez karşılarındaki yalnızca bir katil değil, ırkçı bir örgüt. Ama bazı parçalar yerine oturmuyor. İkilimiz eksik parçaları bulmaya çalışırken ölüm sayısı giderek artıyor.



Jaye in kasabadan uzaklaşmak için kaçtığı kulübede bulduğu ailesine ait belgeler omuzlarına büyük bir yük bindirdi. Gerçekler şok edici ama bir başka bakış açısına göre sevindirici bile sayılabilir bence. 

Jake ile arasındakileri yok saymasına bir süre şımarıklık gözüyle baksam da, bir arkadaşı ile yaptığı konuşma, bu tavrının nedenini anlamamı sağladı.(Yukarıdaki ilk alıntıda paylaşmış olabilirim. :D ) Final çatışması (hani o baş karakterlerin ölüm kalım savaşı verdikleri bölüm) fazla kısaydı. Çok hızlı oldu bitti, derken sevgili yazarımız son sayfada okkalı bir tokat savurdu yüzümüze. Bu sürprizden memnun değilim sanırım ama bunun sebebi kurgu bakımından gereksiz ve yersiz gördüğümden değil, baş karakterlerimizin hayatı daha fazla karışacak diye huzursuz olmamdan kaynaklı.

Çıplak Gerçekler - Liliana Hart

Seri akıcı ve insanı yormuyor. Okumaya devam etmeyi düşünüyorum. son olarak bu serinin kapak fotoğraflarını hazırlamak beni bir hayli uğraştırdı. Kapaktaki kumaş ile dışarı doğru uzanması için eklediğim kumaşı bir bütün gibi gösterene kadar canım çıktı. Muhtemelen uzman gözüyle pek çok eksiği vardır. (Uzman gözüne gerek yok. Kumaşın gölgesi ve kitabın gölgesi birbirine uymuyor şimdi fark ettim. :) ) Ama sonuçtan memnunum şimdilik. 


Puanlama



28 yorum:

  1. Alıntılar çok güzelmiş... emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Vaayy ben nedense bu tarz konuları okurken çok keyif alsamda sonunu getiremiyorum. Yarısından sonra açık sonunu okuyorum meraktan 😆😆

    YanıtlaSil
  3. Çok bana hitap eden bir yapım değil ama youtube dan falan takip ettiğim kadarıyla okuyucusunun da olduğunu biliyorum, güzel bir inceleme yazısı olmuş hocam :)

    YanıtlaSil
  4. Tanıtım güzel ama benim ilgimi en çok kapak fotoğrafı çekti ve göze batan birşey olmadığı gibi çok da başarılı:-) Elinize sağlık her iki çalışma için:-)

    YanıtlaSil
  5. Merak ettim bazen bu tarz kitaplar okumak kafamı dağıtıyor :)

    YanıtlaSil
  6. Yine tam bana uygun bir kitap önerisi. Emeğine sağlık 😊

    YanıtlaSil
  7. Gerilim dolu bir kitaba benziyor😦

    YanıtlaSil
  8. en başta polise niye gitmemiş ay merak ettim :) bu arada fotoğraflardaki tasarımların çok iyi bence baya uğraştırıcı ve emek isteyen bir iş sen de gayet güzel yapıyorsun o gölge farklılıklarını filan fark etmedim valla sen söylediğin halde baktım göremedim :D

    YanıtlaSil
  9. oooo bu da geçenki ness gibi iyi o zaman aklımda olsun bu da :) maşallah valla bu tasarım uğraşların için deeee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Polisiye seviyorsan çayın kahvenin yanında çerezlik iyi gider. :)
      Teşekkür ederim.

      Sil
  10. Polisiye kitapları seviyorum not aldım emeğine sağlık:)

    YanıtlaSil
  11. Böyle yorumlar okudukça ve kendimde böyle kitaplar okuyunca seviyorum ama sevdiğim bir tür diyemiyorum hahahhahah Yorumunuz seriye ilgimi arttırdı. :) Yorum, görseller ve alıntılar çok güzel, emeğinize sağlık! ^^

    YanıtlaSil
  12. Görsel harika olmuş, emeğine değmiş gerçekten 😍 Kitabın bir seriye ait olduğunu hiç bilmiyordum, hepsi aynı kitap sanıyordum, iyi ki yazını okumuşum 😅

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri bildiğim kadarıyla dört kitap. 😂 Kapaklar birbirine benziyor cidden 😍

      Sil
  13. Benlik bir kitap bunuda not aldım. Alıntılar çok güzel

    YanıtlaSil
  14. Görseller harika! 👏 Bu seriyi uzun zamandır merak ediyordum. Hemen listeme aldım :)

    YanıtlaSil

Tasarlamak gerçek bir şeydir; açığa vurulmuş düşler denenmiş demektir.
(İnci - John Steinbeck)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...