31 Temmuz 2021 Cumartesi

Welcome to Sudden Death ve Blood Red Sky (Film Tanıtım ve Yorum)

Eski bir asker olan baş kahramanımız artık bir stadyumda güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. Bir kızı ve bir oğlu olan kahramanımız, çok önemli bir basketbol maçına çocuklarını da götürür. Maçın önemli oluşu sebebiyle o gün maçı izlemeye önemli isimler de gelir. Kötü adamlar stadyuma internet bağlantısını tamir etme bahanesiyle girer ve bütün güvenlik görevlilerini öldürüp yerlerine kendileri geçer. Daha da önemlisi maçı izlemeye gelen önemli isimleri rehin alırlar. Amaçları banka hesaplarına ulaşmak ve tüm stadyumu havaya uçurmaktır. Hesaba katmadıkları kişi ise baş karakterimizdir. 

Aksiyonu bol, bir parça sevimli şapşallık barındıran filmi ben sevdim. 

Kaçırılan bir uçağın yere inmesinin ardından uçaktan inen tek kişi bir çocuktur. Konuşmaları dinleyen askeriye uçakta bomba olma ihtimaline karşı tedbirli davranır ve uçağa müdahale etmeden önce uçakta olanları çocuktan öğrenmek ister. Bu küçük çocuk, annesinin tedavisi için annesiyle Amerika ya giden bir yolcudur ve annesinin gizemli bir hastalığı vardır. Buradan itibaren çocuğun hava alanına gelişinden başlayarak olanları ve annesinin bu hastalığı nasıl kaptığını izliyoruz.

Uçağı kaçıranlar sebebiyle başları belada olan yolcular mı yoksa gizemli hastalığı olan annemiz sebebiyle başları belada olan teröristler mi?

Çocuk çok zekiydi. Zombi-vampir karışımı, bol ölüm ve kan barındıran filmimiz herkese göre değil. Harikaydı diyemem ama ben eğlendim izlerken. Özellikle finaline bayıldım. :)

21 yorum:

  1. İki filmi de izlemedim. Ani Ölüm ilgi çekici görünüyor. Diğeri için de tam güzelmiş diyecektim ki son paragrafa gelince vazgeçtim. :) Konuyu zombiye bağlamaları hoş değilmiş, daha gerçekçi bir şey olsaydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım bilimkurgu tarzında bir film olduğunu düşünmüştün son paragrafa kadar. 😂 Ben canavar bir anne konusuna sahip olduğunu bilerek izlediğim için sıkıntı olmadı. :)

      Sil
    2. Evet, daha gerçekçi, ciddi bir şey olduğunu düşünmüştüm. 😀

      Sil
  2. bu aralar gerçek hayattan kaçmanın tek yolu filmler, teşekkürler paylaşım için…

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok acı günler yaşıyoruz. En kısa zamanda biter su yangınlar inşallah.

      Sil
  3. Fantastik türünde. Afişte annenin yansıması ifşa ediyor filmin konusunu. :)

    YanıtlaSil
  4. ooooo ikisini de izlerim, not aldım, zombi vampir bayılırııım :)

    YanıtlaSil
  5. Bol aksiyonlu filmler. İlk filmi bir kenara not etmeliyim. ''Bir parça sevimli şapşallık barındıran'' filmlerden olması kulağa bile hoş geliyor :)

    YanıtlaSil
  6. heeey son yazıma baksan yaaa, sen demiştindi diziyiiii :)

    YanıtlaSil
  7. home before dark 10. bölüm 13 ağustosta yayınlancak abd de :)

    YanıtlaSil
  8. Bu filmin fragmanını görmüştüm. uçak kaçırmayla ilgili bir film izleyeceğimi düşünürken kadının değişimiyle şoke olmuştum :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle sandım. Finali beni şaşırttı. 😂

      Sil
  9. Blood Red Sky listemde olan bir yapımdı, finaline güzel dediysen tez vakitte izlenmeli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Finalin cesur bir hamleyle gerçekleştiğini söyleyebilirim. Ben beğenmiştim. Keyifli seyirler.

      Sil

Tasarlamak gerçek bir şeydir; açığa vurulmuş düşler denenmiş demektir.
(İnci - John Steinbeck)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...