24 Aralık 2020 Perşembe

Yılın Son Kitap Alışverişi (Büyük Vurgun)



Büyük bir alışveriş yazısıyla geldim. Kitap Sepetinden bol indirimli bir alışveriş yaptım. 17 kitap aldım. 5 tane de hediye olarak geldi. Siteden yıllardır alışveriş yapıyorum. Pek sorun yaşamadım. Ama bu kez kargo şirketi(MNG) beni çileden çıkarttı. Kargo takibi yaparken, kargo elime ulaşmadığı halde teslim edildi diye işaretlemişler. Şubeye gittiğimizde bir kaç gün beklememizi söylediler. Sözlerine güvenmediğim için direk Kitap Sepetine mail attım. Sağ olsunlar kısa sürede dönüş yaptılar ve durumla ilgileneceklerini söylediler. Bir kaç gün sonra kargoyu getirmişler, ve oturduğum binanın altındaki farklı bir kargo şirketinin şubesine bırakmışlar. Onlar beni arayıp haber verdi. Bu kadar sorumsuzluk yetmezmiş gibi, kargonun hali işte bu;



Toplam 22 kitabı baloncuklu poşet gibi hiçbir koruması olmadan paketledikleri için Kitap Sepetine sitem dolu bir mail attım. Hasarlı kitapları değiştirebileceklerini söylediler. Çok büyük bir hasar olmadığı için değişim yapmadım daha duyarlı olmalarını istedim. Vel hasıl olaylı bir alışveriş oldu. Gelelim kitaplara;

Nedense bu kitabı ilk gördüğümden beri beni Bir Bedenin Gerçeği (tık tık) kitabı gibi vuracakmış gibi hissediyorum. O kitap beni çok etkilemişti. Çok derin ve tartışması zorlu olan konulardan bahsediyordu.  Umarım o kitap kadar iyidir. Sıradan bir gizem kitabı çıkarsa çok üzülürüm. (ki şuan arka kapak yazısına tekrar baktım. Sevgi dolu bir baba olan eşinin masumiyetini kanıtlamaya çalışan bir eş ve gerçeğin peşinde olan bir avukat... Beklediğim gibi değil ama fena da sayılmaz konusu)

Bu ikiliyi ilk çıktıklarından beri merak ediyorum. Ama hiç almayı düşünmemiştim. 😂 Alacak onca kitap varken sıra gelmez diye düşünüyordum. Ama gelin görün ki, indirimde görünce dayanamadım. Kapakları çok şirin. Ben ikisini birlikte14.90 a aldım, şuan 13.90a düşmüş. :)


Elric serisinin ilk kitabını seneler önce almıştım. Henüz okumadım ama hakkında duyduğum; "iyi olmaya çalışırken eline yüzüne bulaştıran bir anti-kahraman" tanımı beni benden aldı. Kitap kapaklarında pek çok yazarın övgüsü var. Neil Gaiman dan tutunda Brandon Sanderson a kadar... İndirimde görünce dört kitabı da aldım. Ben aldığımda tanesi 12.90 tlydi. Bir haftada almış başını gitmiş. 😂 Eksik olarak sadece Dük Elric kitabı kaldı. sanırım o indirimde değildi.  Okuyan var mı?

Büyük bir travma yaşayan ve hiçbir şey hatırlamayan genç bir kız... Kızının kaybolan anıları sebebiyle günden güne çöküşünü gören, suçluyu yakalamakta kararlı bir baba ile olanları inkar etme yoluna giden bir anne... Umarım beklentimi karşılar.

Kapağına bayıldığım bir kitap. Ama kitap resimlerdeki gibi koyu bir yeşil değil. Biraz soluk bir rengi var. Bu beni üzdü biraz. Umarım akıcılığı ile bunu telafi eder. Çünkü kitap sirenlar hakkında. Şu ürkütücü deniz kızları. Daha önce sirenlar hakkında hiç okumamıştım. Çok merak ediyorum. Umarım tek kitaptır. Biraz araştırdım. Yazarın iki kitaplık başka bir serisi var ama bu kitabın devamı yurt dışında da çıkmamış. Eğer tek kitap değilse çok beklememiz gerekecek.


Sıradan bir öğrenci nasıl oluyor da, bir gün elinde silahla okula gelip arkadaşlarını öldürecek duruma geliyor? Olayların sebeplerini okumayı seviyorum. Bazı olayların bahanesi olmaz. Hiçbir şey yapılanları haklı çıkaramaz. Ama bu kitaplar en azından bana ön yargılı olmamam gerektiğini hatırlatıyor.



Serinin ilk kitabını yakın zamanda almıştım. Devam kitaplarının biri indirimdeydi(9.90) Diğeri ise (19.90) gibi bir fiyatı vardı. Almışken ikisini de alayım tamamlansın dedim. Ayrıca bu kapaklarını öncekilerden daha çok beğendim. Pek kapak düşkünü biri değilim. Ama yayınevleri son zamanlarda çok güzel kapaklar yapıyor.😍
İndirimde görünce aldım. Bu kitabın kapağı da biraz solgun. Photoshop ile renkleri toparlayana kadar canım çıktı. Gerçi filtre gereği biraz solgun görünüyor ama olsun. direkt arka kapak yazısını paylaşıyorum;
 ''Mel Vaught’un karşı konulmaz cazibesi ve cesareti, Sharon Kisses’ın çekingen hırsıyla birleştiğinde animasyon sektörünü temellerinden sarsacak yaratıcı bir deha ortaya çıkar. Ancak on yıllık ortaklığın ardından elde ettikleri başarının getirdiği şüphecilik ve yıkım, aralarındaki kırılgan dengeyi bozmak üzeredir. Çizim yapmak Mel için fırtınalı geçmişini çözmenin bir yoluyken, Sharon için sırlarını daha da derine gömme fırsatıdır.
Elde ettikleri başarı, onları artık kaçamayacakları bir yüzleşmeye adım adım yaklaştırır. İçine düştükleri derin kuyudan ya daha da güçlenerek ya da geri dönülemez bir biçimde parçalanarak çıkacaklardır.''
Gel gelelim bu alışverişin yemek bölümüne. Ev Yapımı Makarnalar, Ev Yapımı Turtalar ve Tartlar,  Ev Yapımı Wok Tavada Kızartmalar. İndirimde görünce şok oldum.14-15 tl gibi bir fiyatı vardı. Yeni şeyler denemeyi sevdiğim için almak istedim. Kitapların kalitesi çok iyi. Büyük boy, sayfaları yağlı kağıt. Tariflerin hepsi kültürümüze ve bütçemize uygun değil maalesef. Ama uyarlayabildiklerimi uyarlayıp denemek istiyorum. Ben de yengeç yerine tavuk yada balık kullanırım. :))


Gelelim bu alışverişte beni en çok sevindirenlerden birine. Haikyuu! mangasının ilk cildini aldım. Bu, aldığım ilk manga oldu. :)   Eğer ki bloğumun  en altına yolunuz düştüyse, Haikyuu! ve Kuroko animelerinin giflerine rastlamış olabilirsiniz. 
Haikyuu! benim en sevdiğim animelerden biri.Voleybol temalı bu animemiz, kısa boylu olmasına rağmen yükseklere zıplayabilen acemi oyuncumuz Hinata ile çok hızlı ve isabetli paslar atabilmesine rağmen huysuz bir karakter olan Kageyama nın lise hayatlarına başlarken aynı takıma katılıp uyum sağlamaya çalışmalarını ve takımın şampiyonluk yolunda ilerleyişini anlatıyor. Aslında çok çalışmanın  donanımsal eksikliklere rağmen başarıda büyük rol oynadığını, zayıflığın bazen büyük bir avantaj olabileceğini anlatan çok fazla anime var. Yani klişe bile sayılabilir. Ama bu, onu sevmemi engelleyemez.  
Kitap Sepeti, belli bir miktarı aşan alışverişlerde 5 kitap hediye ediyordu. Hediye gelen kitaplardan biri de Kadavra Mevsimi. Instagram da sürekli rastlıyorum yorumlarına. Bir adlı tabipçinin ölülerle konuşmaya başlaması gibi psikolojik bir konusu var anladığım kadarıyla. Benim ilgimi çekti.
Kitap hediye edilen beş kitapla birlikte (beşli kampanyadan almak istersen) 19.90, tek başına 31.85    :))

Diğer hediye olarak gelen kitaplar, Hikayedeki Seni Bul, Bugüne Dek Neredeydin Sen, İyi Şeyler Birdenbire Olur ve Sihirli Mucizeler. Kitaplar pek ilgimi çekmedi. Bir ara detaylı olarak inceleyeceğim.

Gelelim sizi terletecek sorulara;
Neler okuyorsunuz?
Bunlardan okuduklarınız var mı?
Hangisine öncelik vereyim?

19 yorum:

  1. Hiçbirini okumadım desem :D Çok güzel alışveriş olmuş, böyle çoklu alışverişleri seviyorum. 😍 Ahh kargolar illallah ettiriyorlar, bir de kötü gelmiş. Bu konuda BKM, Kitap Yurdu ve Amazon çok iyi. Şu anlık alışveriş fikrim yok ama olursa belki Amazon’un indirimlerini kovalarım. :D Hepsini keyifle okuu ;)

    YanıtlaSil
  2. Bkm ve kitapyurdunu da kullanıyorum. Ama amazonu denemedim hiç. Teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
  3. Ayy ne kadar guzel bir alisveris olmus boyle. Ins hepsini keyifle okursun, ilgimi cekenler var tekrar donebilirim yazına.:))

    YanıtlaSil
  4. Hepsini keyifle okumanı dilerim :)

    YanıtlaSil
  5. Elric serisini ben de merak ediyorum birilerini okurken gördükçe ama henüz elimde kitapları dahi yok, hatta konusunu bile bilmiyorum ama merak etmek bedava işte :D Kaos Yürüyüşü'nü de merak ediyorum aynı şekilde. Umarım hepsini keyifle okursun :')

    YanıtlaSil
  6. Son zamanlarda yaptığım her alışverişten sonra bir miktar pişman oluyorum ama kitap alışverileri beni hiç pişman etmiyor sen de harika bir alışveriş yapmışsın umarım zevkle okursun hepsini🌸

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap alışverişini onaylayana kadar o sepete ne kitaplar girip çıkıyor. 😂 Teşekkürler.

      Sil
  7. Kitapların hiç birini duymamıştım ama yorumlarını takip edeceğim. Haikyuu!! animesini ise çok merak ediyorum. Fırsat bulabilirsem başlamak istiyorum bende. Hepsini keyifle oku :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzledikten sonra yorumunu mutlaka yaz. Merak ediyorum. 😊 Teşekkürler

      Sil
  8. Kırılacak olarak bildirilmeyen kolilere kargo firmaları bir tık daha mi hunharca davraniyor acaba... neyse ki kitaplarınizda kaydadeger bir hasar yok. Ah ben de sizin gibiyim, indirimde gördüğüm şeyi birgun kullanırım ben bunu heyecanıyla aliyorum🙂 yengeç yerine balık olur ya,. Neden olmasin🙂 sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız. Kırılacak yazmayan hiçbir şey zarar göremez anlamına geliyor demek ki. :)

      Sil
  9. Kargo beklemek büyük sabır işi. Bir de sorun çıkarsa insanın hevesi kursağında kalıyor. Babil den daha önce alışveriş yapmadım ama aklımda bulunsun. Mutlaka bir gün işim düşer. 😂 teşekkürler 😋

    YanıtlaSil
  10. Ejderha Kalpli Kız ve Çikolata Kalpli Ejderha çok şirin kitaplara benziyorlar, en çok onların yorumunu merak ettim şimdiden. Kitapların hayırlı olsun, umarım bundan sonra daha özenli gönderim yaparlar, keyifli okumalar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çikolata Kalpli Ejderha ya başladım. Şirin bir kitap. Çocuk kitabı olarak geçiyor sanırım. Yeğenlerimle okuyorum. Teşekkürler ☺️

      Sil

Tasarlamak gerçek bir şeydir; açığa vurulmuş düşler denenmiş demektir.
(İnci - John Steinbeck)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...