9 Şubat 2018 Cuma

Pandemonyum - Lauren Oliver (Tanıtım ve Yorum)




Serinin ilk kitabı Deliryum  u geçtiğimiz aylarda okumuştum. Yazarın dili gayet akıcıydı ve kurguyu da beğenmiştim. Her ay bir seri devam kitabı okuma kararımla birlikte ilk olarak ocak ayı için Pandemonyum a başladım. Son sayfaları şubat ayına sarksa da önemli değil. Şubat ayında üçüncü kitabı okuyup, seriyi tamamlama niyetindeyim.

Serisinin ikinci kitabı olan Pandemonyum  da işler iyice kızışıyor. İlk sayfadan itibaren Lena nın yeni okulunda ki bir gununu okuyoruz.Ama burası neresi? 
Ardından geçmişe dönüp, Alex ile şehirden kaçarken Alex'in yaralanıp yakalanmasıyla,  hakkında hiçbir şey bilmediği Yabanıl da tek başına kalışını, yorgunluktan ve açlıktan ölmek üzereyken birileri tarafından bulunup tedavi edilişini görüyoruz.



O artık eski Lena değil.
Lena artık Yabanıl da hayatını kurtaran Kuzgun için gizli ajan olarak DA gurubunun içine yollandı. DA =Deliriasız Amerika.

Kitap boyunca bir bölüm Yabanıl daki hayatına uyum sağlama çabalarını, bir bölüm DA içindeki gizli görevine yer verilmiş. Kitap bu şekilde devam ediyor ama hiçbir şekilde kurguda bir aksama hissi uyandırmıyor. Kitap gayet akıcı. Beni  rahatsız eden tek konu Lena nın bazı tavırlarıydı. Alex e olan duygularını bastırmak konusunda bu kadar başarılı olması beni duygusal olarak hayal kırıklığına uğrattı. Bunun dışında kurgu  sizi finale doğru sürüklüyor.




Kitabı ve seriyi gerçekten sevdim ve beğendim. Yinede bir kaç konuda dert yanmak istiyorum. Üstü kapalı spoiler gibi olacak. O nedenle kitabı kısa zaman içerisinde okumak niyetinde iseniz, bu bölümü pas geçin. Yok daha bu kitaba sıra gelmedi diyorsanız, lütfen okumaya devam edin çünkü kitaplar hakkında dert yanabileceğim birileri yok çevremde. Buradan sizi muhatap alarak yazıyorum. :)

Şimdi öncelikle son yüz sayfaya kadar süper güzeldi kitap. Sonrası da aynı tempoda devam ediyor lakin kurguda beni rahatsız eden olaylar var. Öncelikle o malum kaçırılma olayının ardında sürpriz bir isim çıkması beni fena halde hayal kırıklığına uğrattı. Nedeninden emin olamasam da, bu olayın ardından en klişe şekilde tüm okların işaret ettiği kişi çıksın istedim. Tamam yazar şaşırttı ama bu sürpriz benim hoşuma gitmedi. Ayrıca Lena nın duygu geçişlerini fazla hızlı bulsam bile, bir aşk üçgeni şart mıydı? Yav bırakın şu karakterlerin yakasını, millet özgürlükleri için bi taraflarını yırtarken illa duygusal çöküsler yaşatmayın gariplerime. :)

Son olarak finale yakın ortaya çıkan tüm ölüleri tahmin ettim.

Bu kadar dert yanmama bakmayın. Kitap güzel. Bir şans verin. 




2 yorum:

  1. İlk kitabında bırakmıştım seriyi neden bilmiyorum :( Ve komiktir ki 'Pandemonyum' deyince aklıma Ölümcül Oyuncaklar geliyor hahah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta seviye bir distopya serisi. Ama gerçekten akıcı. :)

      Sil

Tasarlamak gerçek bir şeydir; açığa vurulmuş düşler denenmiş demektir.
(İnci - John Steinbeck)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...