17 Şubat 2018 Cumartesi

Charlotte (Anime)





Bu kez animemizin konusu özel yetenekli ergen veletler hakkında. Baş karakterimiz Yu, istediği kişinin bedenini beş saniyeliğine ele geçirme gibi bir özelliğe sahiptir. Bu yeteneği sınavlarda kopya çekmek için kullanan Yu, bir gün Nao adında başka bir okulun öğrenci konseyi başkanı ile karşılaşır. Nao nun da özel yetenekleri vardır. Bu yeteneklerin bir tür hastalık olduğunu, ergenliğin ardından ortadan kaybolacağını iddia etnektedir. 




Nao, kendi okuluna gelmesi karşılığında  Yu'nun ve kız kardeşinin tüm okul masraflarının karşılanacağını söyleyince Yu kabul eder.Ama bu teklif o kadar da naif değildir. Yu' da konseye katılıp, özel yeteneği olan kişileri bulmak, başkaları farkedip kobay faresi muamelesi görmeden, yeteneklerini kullanmalarını durdurarak onları korumak, ikna edebilirler ise kendi okullarına gelmelerini sağlamak amacıyla Nao ya yardım etmelidir. İşlerin o kadar da basit olmadığını ilerleyen bölümlerde görüyoruz.








Anime başta eğlenceli ve komik bir seyir izlese de, 4-5 bölümün ardından keskin bir dönüş yaparak bambaşka bir kulvarda devam ediyor yoluna. Trajedi ve karamsar bir havaya bürünen anime daha bir ilgi çekici ve bir miktar da ürkütücü hale geliyor. Devamını bu şekilde beklememiştim.Beni fazlasıyla şaşırttı. Bir göz atın derim. :)


(Resimler ve gifler alıntıdır.)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tasarlamak gerçek bir şeydir; açığa vurulmuş düşler denenmiş demektir.
(İnci - John Steinbeck)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...