8 Ağustos 2017 Salı

Ölmek İçin Onüç Sebep - Jay Asher







Clay, bir gün kapının önünde bulduğu kutu ile aslında ne kadar az şey bildiğinin farkına varan baş karakterimiz...


Kutunun sahibi yakın zamanda intihar eden Hannah.
Bu kutunun içinde yedi kaset, her kasetin bir yüzünde farklı kişilerin bilerek ya da bilmeyerek  Hannah a karşı işledikleri suçları anlatan ses kayıtları var. Hannah intiharından önce kendisini intihara sürükleyen süreci ve kişileri bu kasetlerde bir bir anlatmış. Bu kasetler her suçlunun dinlemesi için sırayla eldenele dolaşıyor.  Yedi kaseti dinleyen kişi kasetleri sıradaki kişiye vermek zorunda. Eğer ki bu süreç kesintiye uğrarsa -kim yüzünden olursa olsun- tüm kasetler halka ifşa edilecek. Bu, hepsinin suçlarının ortaya çıkması anlamına geldiğinden kimse bunu göze alamıyor.

Hikayemiz, en başta yazdığım gibi Clay in kasetleri kapısında bulmasıyla başlıyor. Hannah dan hoşlanan Clay kasetleri dinlerken, Hannah in yaşadıklarını bizde onunla birlikte öğreniyoruz ve merak edilen en büyük şey, Clay ne hata yaptı?


Türk booktuberlar okuyor etkinliğini fırsat bilerek daha fazla kitap okurum düşüncesiyle katıldım bu etkinliğe. Her gün bir kitap bitirme zorunluluğu var. Her günün konsepti farklı.İlk gün filmi olan bir kitap okunması gerekiyordu, ben bu kitabı seçtim.Bildiğiniz üzere dizisi var. Okuma etkinliğinin ilk kitabı bitti. Bayıldım. Her zaman olayların görünmeyen yüzünü merak etmişimdir ve bu kitap bu yönüyle mükemmeldi. Daha detaylı olarak yazılabilirmiş bence. Yine de çok beğendim.
Bazen umursamadığımız, önemsiz olduğunu düşündüğümüz; şımarıklıklarımız, aşırılıklarımız beklenmedik şeyleri tetikleyebiliyor.






5 yorum:

  1. Dizisinin de güzel olduğunu duydum.Hem diziyi izlemek hem de kitabı okumak istiyorum.Bakalım ne zaman sıra gelecek:)

    YanıtlaSil
  2. Diziyle birebir aynı olduğunu duydum ama bende izlemedim önce kitabı okuyayım dedim

    YanıtlaSil
  3. Dizisi güzeldi yakın zamanda izledim :) Kitabı okumak istemedim elime geçmiş olmasına rağmen nedendir bilmem hıı bi de şey diyorlar dizide bileklerini keserek intihar ediyor kitapta hapla intihar ediyormuş böyle farklılıklar varmış işte :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kitapta haplarla inihar ediyor. Ben de önce diziyi izlersem kitabı okumak istemem diye önce kitabı okudum :)

      Sil
  4. Ben de çok severek okudum :) Dizisi de güzel :)

    YanıtlaSil

Tasarlamak gerçek bir şeydir; açığa vurulmuş düşler denenmiş demektir.
(İnci - John Steinbeck)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...