27 Ağustos 2017 Pazar

Bugün Farklı Olacak - Jessi Kirby






Ne yapmayı planlıyorsun söyle bana;
Yalnız, çılgın ve değerli yaşamında?

Lisenin en başarılı öğrencilerinden biri olan Parker, hayali Stanford üniversitesine gitmek olan, annesi tarafından başarılı olması için hep gözetim altında tutulan, hayatında pek risk almamış, gençliğin getirdiği karşı konulamaz  o dürtüye  kapılıp hiçbir çılgınlığa karişmamıştır.
Okuldaki öğretmenlerinden birine asistanlık yaparken üstlendiği görevin, hayata bakış açısını değiştirecek olmasından habersizdir.



Öğretmenleri her yıl mezun olacak öğrencilere bir defter verir. Dilediklerini yazmalarını, kendisinin okumayacağını söyler. Mezuniyet öncesi toplanıp zarflara koyulan defterler on yıl sonra sahiplerine postalanir. Parker ın görevi on yıl evvel yazılan bu defterleri sahiplerine postalamak. Ama bulduğu bir defteri dayanamayıp okuyor. Bu öyle sıradan birinin defteri değil. On yıl önce kasabanın örnek cifti olarak görülen ve mezuniyet gecesi kaza geçirip buz gibi göl suyunda donarak ölen, Shean- Julianne çiftinden Julianne ya ait.


Tanıdığımızı sandığımız insanları gerçekte ne kadar tanıyoruz?




Ben kitabı çok beğendim. Bir gençlik romanı olmasına rağmen vıcık vıcık ergenlik akmıyordu hiçbir sayfadan. Daha çok baş karakterimizle birlikte okuyuculara hayatı sorgulatıyor. Gerçekten yapmak istediğin bu mu? Yine de kitabın bazı büyük hataları kabul edilebilir göstermesi yanlış.

Ayrıca kitap kapağı müthiş ve bu ay okuoku da fiyatı 12.90. son bir kaç gün kaldı ay bitimine. Almak isteyenlere hatırlatırım. 






4 yorum:

  1. Kitabın kapağı gerçekten muhteşem! ^_^ Listeye ekliyorum, paylaşım için teşekkürler! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapağı ciltli üstündeki kağıt kapağı çıkarınca, renkli bir galaksi resmi gibi dış kapağı.

      Sil
  2. Tamda bana göre bir kitapmış ��

    YanıtlaSil

Tasarlamak gerçek bir şeydir; açığa vurulmuş düşler denenmiş demektir.
(İnci - John Steinbeck)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...