2 Aralık 2013 Pazartesi

Casuslar Kitabı - Gayle Lynds


Herşey Eva ve kocasının geçirdiği trafik kazasıyla başladı.Eşinin ölümüyle suçlanan tarihi eser sayılacak kitaplar va sayfalar üzerine uzman olan Eva suçsuz yere hapse giriyor.

Diğer taraftan CIA ajanı Tucker; arkadaşının kendisiyle buluşup, verdiği bilgilerin ardından gözünün önünde öldürülmesiyle işin üzerine gitmeye karar verir.

Herşey Altın Kütüphane ve onu korumak adına bir araya gelmiş, faklı ülkelerin üst düzey zenginlerinden oluşan kitap klubü ile ilgili. Aslında altın Kütüphane bir efseneden ibaret, en azından  birçok insan öyle zannediyor. Yinede bir çok kitap ve tarih aşığı aramaktan usanmıyor Altın Kütüphaneyi. Altın Kütüphanenin varlığının tek ispatı ise, bir müzeye isimsiz olarak yollanan Casuslar Kitabı.Bu kitap Altın Kütüphaneye ait, gün yüzüne çıkmış tek eser.

Eva'nın kitaplar ve tarih hakkındaki engin bilsinden dolayı, CIA onu Altın Kütüphaneyi bulmak ve ardında gizlenen örgütü(kitap klübü)n gerçeklerştirmek üzere olduğu felaketi öğrenip, durdurmak için kullanmak niyetinde.

Eva, Casuslar Kitabının sergileneceği şölene katılıp, milletin ağzını aramakla görevlidir.Ancak kalabalıkta onu şok edici bir süpriz dolaşıyor. Eva kitap klübünün oyunlarını bozacak birşeyler biliyor.Bunları kullanmakta kararlı.Kitap Klübü bunu farkedince infaz emri veriyor. Ancak Eva yalnız değil ve kolay kolay ölmeye hiiç niyeti yok.




Kitap 2010 yılının en iyi üç gerilim romanından biri seçilmiş ve bunu haketmiş. Karakterlerin başına gelenler bazen okuyucuyu yorsada elinizden bırakamıyorsunuz :)



Kitaptan Alıntılar için tık tık

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tasarlamak gerçek bir şeydir; açığa vurulmuş düşler denenmiş demektir.
(İnci - John Steinbeck)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...